Tijana Dapčević otkriva tajnu svoje lepote

Tijana Dapčević otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 01/08/2012

0

Tijanu Dapčević je još kao malu devojčicu majka naučila koliko je nega bitna. Zbog toga ni danas iz kuće ne izlazi bez kreme na licu i sjaja na usnama. Pored prirodno spravljenih preparata i vitaminskog tretmana za njen blistav ten najviše zasluga pripada stanju njenog duha, pozitivnom pogledu na život i redovnom, čvrstom snu. Dok nije ostala u drugom stanju pop pevačica nikada nije imala problem sa kilogramima, ali otkako je pre tri i po godine postala majka i na svet donela sina Vuka, krenula je njena mukotrpna borba za vraćanje devojačke "linije“. Razne dijete nisu urodile plodom, a napori su počeli da daju rezultate u trenutku kada se Tijana fizički aktivirala i tri puta nedeljno počela da posećuje teretanu.
Koliko vremena posvećujete nezi?
- Odmalena mi je majka govorila koliko je važno biti u svakom trenutku doteran i redovno se negovati. Znala je da me, kada krenem sa drugaricama u grad, zaustavi na vratima da proveri da li sam stavila sjaj za usne. Naučena sam da osim spoljašnjeg izgleda moram da negujem i unutrašnju lepotu. Nije bitno kako izgledaš, jer ako si lep iznutra, to će se videti na tvom licu.
Utiče li stanje duha na lepotu?
- Utiče mnogo, stanje duha je najbitnije. Slažem se sa onim „kakve su ti misli, takav ti je život“. Takođe,za lepotu je veoma važan san. Ako ne odspavam devet sati, sama sam sebi ujutru ružna. Naučila sam da treba da legnem na vreme kako bih ujutru bez teškoća ustala zajedno sa sinom Vukom i bila dobra mama. Moj posao je specifičan, ali kada ne radim, već u ponoć sam u dubokom snu, a kada vodim dete u vrtić, ustajem u osam ujutru.
Koji su vaši dnevni, a koji večernji rituali kada je reč o nezi?
- Niz godina koristim kreme koje mi pravi moja dobra prijateljica, magistar doktor kozmetologije i farmacije Danijela Pecarski, koja ima, kako volim da kažem, mini-fabriku za kozmetiku. Odnedavno se družim i sa čuvenom doktorkom Janom iz Grčke, kod koje odlazim jedno mesečno na tretman vitaminskim koktelom koji je u svetu poznat kao „holivudski sjaj“. Imam izuzetno osetljivo lice, pa i ujutru i uveče koristim više krema. Zbog toga su mom licu potrebni stalno čišćenje i hidratacija, pa u kozmetički salon odlazim jednom nedeljno.
Koliko vam je bitno da vam nokti budu nalakirani?
-Otkako je moja drugarica otvorila salon, redovno kod nje odlazim na manikir. Pošto volim da su mi ruke  uredne i da mi nokti izgledaju lepo ne koristim lak, već gel. Na taj način očvršćujem nokte.
Plašite li se starenja i da li ste već počeli borbu protiv bora?
-Imam sreće da sam u deficitu sa borama, tu sam na moju majku koja u pedeset petoj nema nijednu boru.
Odlazi li vaš suprug Milan sa vama na tretmane?
- Milan nekada ume da bude metroseksualac, a nekada retroseksualac. Redovno ide na hidrataciju lica, inače volim kada moj suprug ima bradu. Ne moram da brinem za njega, jer on dovoljno vodi računa o sebi.
Koliko su obaveze oko Vuka uticale da izgubite višak kilograma?
- Naravno da je i trčanje za Vukom uticalo na moju novu kilažu,ali najveću zaslugu imaju odlasci u teretanu. Već godinu i po dana spartanski treniram tri do četiri puta nedeljno. Teretana je postala moj život. Kada ne treniram, obavezno odlazim u šumu i na Banjički potok gde brzo hodam.
Bolje se osećate otkako ste se okrenuli zdravom načinu života.
- Mnogo se bolje osećam otkako sam promenila način ishrane. Sada mi jutro počinje voćem, a tako se hrani i cela moja porodica. Odnedavno imamo „vitamiks“ u kome nam pravim prirodne sokove i supe. Ishrana i fizička aktivnost su idealna kombinacija za postizanje dobrog izgleda. Ne može se samo „probušiti kašika“, mora se trenirati. Najbolje je jesti pet puta dnevno pomalo i vežbati.
Odlazite li na masaže?
- Upražnjavam isključivo relaks masaže, jer zbog problema sa proširenim venama,koje su mi se javile posle porođaja, nikakve drenaže mi nisu dozvoljene.
Štitite li lice od negativnog uticaja sunčevih zraka?
- Uvek koristim toniranu kremu sa zaštitnim faktorom. Sa tom kremom izgledam kao milion dolara.
Često menjate boju kose, sa kojom bojom se najbolje osećate?
- Najbolje se osećam sa svojom prirodnom bojom kose koju sada imam. To je svetlosmeđa sa izvučenim plavim pramenovima. Već dvanaest godina odlazim kod istog frizera koji se brine o nezi moje kose, a jednom mesečno odlazim na različite tretmane. Inače sam od onih žena koje tvrde da je sedenje po salonima gubljenje vremena, ali pošto moj posao zahteva da stalno budem sređena, a i tako sam vaspitana, moram da idem, mada sam se organizovala tako da se zadržim onoliko koliko je potrebno. Ne idem tamo da bih ispijala kafe i čitala novine.
Šta obavezno nosite u neseseru?
- Vlažne maramice, sjaj za usne, toniranu kremu, maskaru, rumenilo i žvake. Neseser mi je veliki, ali i torba je ogromna.

Piše: Sandra A. Rilak
Foto: Dejan Milićević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti