Ilda Šaulić otkriva tajnu svoje lepote

Ilda Šaulić otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 15/08/2012

0

Otkako se pojavila na estradnoj sceni Ilda Šaulić je svojom prefinjenom pojavom, a pre svega odmerenim ponašanjem, osvojila srca širokog auditorijuma. Talentovana pevačica, osim glasom, pleni i izgledom i prepoznatljivom elegancijom. Vodi računa da uvek bude doterana, a negu smatra delom lične higijene. Dok je odrastala posmatrala je majku Gordanu kako se neguje i mnoge njene rituale i savete danas i sama primenjuje. Da uvek izgleda sveže i lepo najviše zasluga pripada stručnim licima kojima je Ilda ukazala poverenje. Redovno odlazi kod kozmetičara, jednom nedeljno ide na manikir i pedikir, frizer i šminker su joj postali dobri prijatelji, a maserka ima najviše zaslug za njenu relaksaciju.
Da li vam je važno kako izgledate? Koliko vremena u toku dana odvajate za negu?
- Dobar izgled mi je bitan, ali mi nije na prvom mestu. Najvažnije mi je da se dobro osećam, da sam srećna i zadovoljna svojim životom. Naravno da mnogo pažnje posvećujem nezi i da želim da izgledam lepo, ali smatram da su osmeh i sjaj u očima najlepši ukras lica.
Oslanjate li se isključivo na kozmetičke preparate?
- Brigu o licu godinama poveravam kozmetičarkama koje rade sve što je potrebno da bih izgledala sveže i lepo. Iskreno, ne znam koje tretmane lica rade, niti ih to pitam jer imam puno poverenje da će mi pružiti ono što je najbolje moguće.
Da li su saveti vaše majke Gordane uticali da se kod vas razvije svest o tome da bi žena uvek trebalo da bude negovana?
- Zagovornik sam teorije da se većina stvari ponese iz kuće, pa tako i navike vezane za negu. Moja majka je žena od stila i izuzetno je negovana, tako da je logično da mi je u tome bila uzor.
Jesu li skupi preparati garancija za dobru negu?
- Nekada sam velike količine novca bacala na skupe preparate, ali otkad je moja kozmetičarka počela da spravlja preparate od prirodnih sastojaka, koristim samo njih. Mislim da nikada nije presudna cena, već kvalitet i da preparat odgovara koži. Koristila sam krastavac koji je savršen za predeo oko očiju, razbistri pogled, kao i umivanje lica rashlađenim zelenim čajem.
Koliko vam je bitno da vam kosa i nokti uvek budu uredni?
- Nega kose i noktiju mi je izuzetno važna jer to nije samo stvar lepote već i lične higijene. Pošto sam farbana plavuša, mojoj kosi su potrebne dodatna nega i prehrana, pa joj posvećujem više pažnje. Redovno idem na pedikir i manikir, bar jednom nedeljno, a kada je reč o lakovima, više volim da budu u boji. Trenutno nosim vesele, letnje boje.
Na koji način se relaksirate, posećujete li spa-centre?
- Kada sam kod kuće, o relaksaciji brine moja maserka koja redovno dolazi kod mene, tako da u stanu imam svoj spa-centar. U velike centre idem kada sam na putovanjima, pošto hoteli u kojima odsedam imaju razne sadržaje te vrste i volim da ih isprobavam i relaksirame se.
Koristite li uvek usluge šminkera?
- Umem sama da se našminkam, ali to gotovo nikada ne radim. Razlog je veoma jednostavan, preko dana uglavnom ne stavljam šminku, a kada treba da idem na snimanje, značajan događaj ili nastup, uvek se prepuštam veštim rukama šminkera.
Kao bivša teniserka uzimate li sada često reket u ruke? Bavite li se rekreativno sportom?
- Nažalost, odavno nisam reket uzela u ruke. Jednostavno, nemam vremena za to. Kondiciju održavam vežbanjem, a odnedavno sam počela da vežbam sa ličnim trenerom.
Kako se štitite od sunca?
- Trudim se da ne izlazim na sunce kada je zračenje najveće, a kada se sunčam, koristim kreme sa manjim zaštitnim faktorom jer želim da imam preplanuo ten. 

Intervju: Sandra A. Rilak
Foto: Miloš Nadaždin

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin