Iva Štrljić otkriva tajnu svoje lepote

Iva Štrljić otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 04/10/2012

0

Jedan od razloga zbog koga je Iva Štrljić izabrala glumu za svoju profesiju je i taj što ima mogućnost da se često transformiše i uživa u stalnim promenama mejkapa. Simpatična glumica voli da uvek da bude doterana, te iz kuće nikada ne izlazi bez šminke, a vreme koje posvećuje svom izgledu za nju je uvek pametno utrošeno. Poznata umetnica uvek se trudi da izgleda što bolje, pa zarad toga nije želela da se odrekne ni plastične operacije kojom je pre nekoliko godina uvećala grudi i dobila poprsje o kakvom je oduvek maštala.
Odlazite li često u salone lepote?
- Često posećujem salone, ali nikada se ne podvrgavam drastičnim promenama, već su to uvek blagi tretmani, fine masaže lica i tela. Volim da vreme posvećujem nezi i nikada mi nije žao kada ga tako utrošim jer mislim da bismo tako duže trajali i duže bili sveži i lepi i da bi trebalo na tome da radimo.
Na koji način negujete lice?
- Prvo i osnovno je da pazim kako se hranim, nikada mi se nije desilo da odem na spavanje a da nisam prethodno skinula šminku i dobro očistila lice. To radim sapunom, a dva puta nedeljno koristim i piling. Posle čišćenja stavljam dve vrste krema, antirid oko očiju i usta i na čelo, a oko tih površina uvek klasičnu "Nivea" pomadu, koje se ne odričem jer mi prija i koristim je godinama.
Koristite li neke preparate za sprečavanje pojave bora osim antirid krema?
- Koristim vedar duh, uz koga vam bore ne mogu ništa i prirodnu kremu protiv bora koja je posebno pravljena za mene.
Da li vam je bitno da vam i koža tela bude negovana?
- Naravno da mi je bitno. Uvek tome posvećujem dobar deo vremena i upotrebljavam kreme sa koenzimom Q 10 i B vitaminom.
Praktikujete li odlaske na masaže?
- Često, ali uvek one sa algama jer je posle takve vrste masaže koža je najlepša.
Smatrate li da ishrana utiče na izgled kože i da li strogo vodite računa o tome šta i kada jedete?
- Najviše jedem voće, povrće, mnogo badema i integralnih žitarica. Moja ishrana se zasniva na tome i smatram da takav način ishrane najviše doprinosi svežini i elastičnosti kože.
Na koji način negujete kosu?
- Imam divnu frizerku koja se time bavi. Pošto mi je kosa veoma jaka i neukrotiva, teško je sama obuzdavam, pa za svako pranje i feniranje moram u salon. Volim dugu i raskošnu kosu jer je smatram elegantnom i simbolom ženstvenosti, pa zato sa posebnom pažnjom negujem svoje vlasi.
Volite li da se šminkate i jeste li vešti u tome?
- Volim, ali umem i da preteram sa šminkom, jer me proces nanošenja mejkapa zabavlja, zato sam najviše zadovoljna kada me šminkaju profesionalci.
Spadate li u žene koje su uvek našminkane?
- Zaista, uvek. I do prodavnice idem našminkana. Volim da se sređujem i uživam u tome, zato to ne smatram nimalo napornom ili teškom aktivnošću.
Volite li da se transformišete za potrebe uloga i kada ste imali najinteresantniju šminku?
- Naravno da volim transformacije, to je neverovatno uzbudljivo u mojoj profesiji. Radujem se novoj ulozi ekscentrične pevačice Cicke u seriji "Folk", koja će se emitovati ove jeseni. U toj ulozi imam neverovatno interesantnu i šminku i frizuru.
Zbog čega ste pre nekoliko godina odlučili da ugradite silikone u grudi i da li ste posle toga stekli dodatno samopouzdanje?
- Svakoj ženi je važno da izgleda lepše i ako dobije mogućnost da koriguje nešto na svom telu, zašto to da ne iskoristi i obraduje sebe. Ne mislim da u mom slučaju to ima veze sa samopouzdanjem jer se ono stiče onim nečim što imamo u sebi, samosvešću, iskustvom, životom i zrelošću iznad svega.
Želite li da još nešto menjate na sebi?
- Za sada ne, ali s vremenom prirodno je da želimo da telo održavamo što duže lepim, pa mi se možda kasnije javi još neka želja. Vreme donosi svoje i sa njim se treba dobro sprijateljiti.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin