Anđelija Vujović otkriva tajnu svoje lepote

Anđelija Vujović otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 14/11/2012

0

Jedna od najlepših i najpoznatijih srpskih manekenki Anđelija Vujović već petnaest godina uspešno gradi internacionalnu karijeru modela. Plavokosa lepotica, poznata po izrazitoj moći transformacije, osvojila je modne piste širom Evrope i radila revije u svim relevantnim modnim centrima. Iako je profesionalno veoma angažovana obrazovanje nije zapostavila, te je diplomirala na studijama menadžmenta na Londonskom univerzitetu, a trenutno je na postdiplomskim studijama „MBA“ iz oblasti ekonomije. Još kao devojčica, gledajući fotografije u inostranim modnim magazinima, koje je kupovala njena majka, znala je da će se jednog dana i ona naći u njima. Osim nesporne lepote i anđeoskog lica, Anđelija je nadarena i za glumu, pa se okušala i na tom polju. Glumila je u popularnoj seriji „Mile protiv tranzicije“, kao i u italijanskoj „Idealne veze“, i uživala je u svakom trenutku snimanja. O izgledu vodi računa onoliko koliko to njeno lice zahteva, a pošto ju je priroda bogato nagradila divnim tenom, briga o izgledu najčešće se svodi na temeljno čišćenje.
Na koji način negujete lice?
- Zahvaljujući prirodi mog posla na licu često imam tešku šminku. Čim se vratim sa revije ili snimanja, prvo uklonim šminku maramicama za skidanje šminke "Balea", koje su najbolje. Zatim lice očistim "Lancome" mlekom. Kada na licu nemam tešku šminku, koristim preparate „La Roche-Posay“ za čišćenje lica, koji mi veoma prijaju.
Kako održavate odličnu figuru?
- Sitne sam konstitucije i teško se gojim. Češće su situacije u kojima je zbog posla potrebno da dobijem koji kilogram nego da smršam. Za to mogu da zahvalim samo genetici, jer sam to nasledila od oca. Pošto smatram da je fizička aktivnost ključna za opšte blagostanje, kad god sam u Beogradu, idem u fitnes klub.
Koji je najbolji način suzbijanja celulita?
- Celulit u savremeno doba naprosto ne može da se izbegne jer je hrana zatrovana kojekakvim aditivima i hormonima. Jedini način borbe protiv celulita je kombinacija fizičkih aktivnosti, kontrolisane ishrane i dovoljan unos vode.
Šta je najvažnije kada je reč o šminki?
- Svako lice je priča za sebe i svaka šminka ne pristaje svakom licu. Treba znati šta i kako i imati meru.
Posećujete li spa-centre?
- Uopšte ne posećujem spa-centre, nemam strpljenja za ceo taj proces. Više volim da se bavim sobom i da onda izletim iz kuće, lepo mi je da budem napolju i da sam aktivna, razlog je što godinama satima sedim na stolici i čekam da mi se urade frizura i šminka, privatno za to uopšte nemam strpljenja.
Koji je vaš omiljeni tretman?
- Jedino uživam u odlasku kod moje frizerke Duške. I to ne samo zato što ću izaći sa najboljom mogućom frizurom već pre svega što uživam u vremenu provedenim sa Duškom i divnim devojkama koje tamo rade.
Imate li omiljeni parfem i zbog čega ga preferirate?
- Na ovo pitanje je nemoguće odgovoriti zato što sam ja neko ko je opsednut parfemima. Imam ih mnogo i biram ih prema trenutnom raspoloženju i stilskom pravcu koji u tom trenutku pratim. Što se parfema tiče, mislim da za njih ne postoje granice bilo da je parfem muški ili ženski, letnji ili zimski, dnevni ili večernji. Ja nosim ono što mi se u momentu nosi, nevezano za ostale faktore.
Šta je najekstremnije što ste spremni da uradite zarad lepog izgleda?
- Da stavim masku na lice, a i to izbegavam.
Ko vam je dao prve savete o nezi?
- Prve savete mi je dala mama, ali ih ne slušam. Još me juri po kući da bi mi objasnila kako su maske od voća, povrća i meda najbolja stvar za kožu, a ja ih ne podnosim.
Kada se šminkate, koji adut ističete u prvi plan?
- Kada se šminkam, ističem ili oči ili usta. Češće oči, zato što me mrzi da popravljam karmin.

Intervju: Jelena Vlahović

Foto: Sever Zolak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin