Aleksandra Gudelj otkriva tajnu svoje lepote

Aleksandra Gudelj otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 28/11/2012

0

Voditeljka emisije „Loto“, na „Prvoj“ televiziji, Aleksandra Gudelj diplomirani je ekonomista, ali ju je splet životnih okolnosti, umesto u banku, odveo na televiziju. Već na početku karijere u kvizu „Ludi kamen“ skrenula je pažnju publike na sebe svojim lepim izgledom i britkim dosetkama. Dvadesetosmogodišnja lepotica, strastveni navijač "Crvene zvezde", posle udaje za supruga Veljka i rođenja sina Milijana počela je da vodi najpopularniju emisiju igre na sreću, u čemu uživa. Iako je po prirodi veoma lepa i zgodna, pažljivo se neguje i vodi računa o liniji, pa ni u trudnoći nije dozvolila da se mnogo ugoji.
Koliko vam je bitno da negujete svoj izgled?
- Smatram da je to veoma važno, jer ma koliko majka priroda bila blagonaklona prema nama i podarila nam lepu kožu ili dobar metabolizam, to ne može dugo da traje ukoliko ne radimo na sebi. Svaka žena trebalo bi da se posveti sebi i da se ne zapusti. To je naročito važno kada ste u braku i imate dete, a mnoge dame tada manje vode računa o izgledu, što je potpuno pogrešno.
Da li ste u nekim životnim periodima manje vodili računa o sebi?
- Nikada nisam imala takve periode, tako da i tokom trudnoće nisam sebi dozvolila da se mnogo ugojim, brzo posle porođaja povratila sam staru kilažu.
Jeste li se svesno odricali neke hrane u trudnoći?
- Imala sam sreću da nemam povećan apetit, jela sam kao i obično, čak nisam imala ni neke hirovite želje, poput mnogih trudnica, da mi se jede neka određena hrana.
Imate li više vremena za sebe od kada vam je sin krenuo u vrtić?
- Uvek sam pronalazila vreme za sebe, ali sada mi je mnogo lakše jer on svakog dana provede pet-šest sati u vrtiću. To mi je sasvim dovoljno da obavim svoje poslovne obaveze, ali i da posetim salon lepote i uradim tretman koji mi je potreban.
Zbog čega najčešće odlazite u kozmetičke salone?
- Redovno radim tretmane lica u kojima se koriste proizvodi na prirodnoj bazi. Naravno, tu su i depilacija i odlasci na masaže. Pošto je moja majka vlasnica salona lepote, ja joj se u potpunosti prepuštam. Ipak, ne smatram se privilegovanom, već redovno zakazujem termine kao i svi ostali.
Koliko ste uz nju naučili trikove koji se tiču nege kože?
- Mnogo sam naučila zahvaljujući njoj, a uvek kada mi se desi da mi izađe bubuljica ili dobijem podočnjake obratim joj se i ona mi da najbolji savet.
Kakve masaže vam najviše prijaju?
- Uglavnom idem na klasičnu relaks masažu koja mi izuzetno prija koju praktikujem bar tri puta nedeljno, a nekada mi se desi da idem i svakog dana. Posle toga mi je koža blistavija, a i bolje se osećam. Pred leto odlazim i na anticelulit masaže.
Idete li nekada na masaže sa suprugom?
- To često praktikujemo još od vremena kada smo se zabavljali jer to smatramo veoma romantičnim. Kad odemo na relaks masažu zajedno, ponekad se čak držimo i za ruke dok nas masiraju.
Da li vam je bitno da uvek imate urednu frizuru?
- Apsolutno. Moj posao zahteva da dva puta nedeljno odem kod frizera na feniranje, ali svaka žena može da opere kosu kod kuće i da sama napravi frizuru. Posle porođaja, moje vlasi su izgubile na kvalitetu, postale su tanje, a i mnogo kose mi je opalo u trudnoći. To je jedini problem koji sam imala zbog rođenja deteta. Ipak, sada se uz neke preparate trudim da povratim stari sjaj i zadovoljna sam kako sve napreduje.
Jeste li redovno odlazili kod frizera i pre nego što ste počeli da radite na televiziji?
- Još od srednje škole perem kosu samo u salonima, a sama to činim samo na odmoru. Malo sam se i umorila od stalnih odlazaka kod frizera, pa u poslednje vreme razmišljam o tome da proredim te posete i počnem sama da pravim frizure.
Koliko se farbate?
- Od srednje škole. Najpre su to bili prelivi, a sada koristim farbe. Ovog leta sam malo posvetlila kosu što je izgledalo vrlo lepo dok sam bila preplanula. Sada, pošto dolazi zima, ponovo sam se vratila na svoju prvobitnu tamnosmeđu nijansu.
Umete li sami da se šminkate?
- Znam prilično dobro da se šminkam zahvaljujući mami. Ona obožava mejkap i uz nju sam mnogo naučila, osim toga na televiziji se često družim sa šminkerima, tako da sam i tamo „pokupila“ neke trikove. Često mi se desi da se sama našminkam, a da ljudi misle da je to učinio neki stručnjak.
Spadate li u žene koje ne izlaze iz kuće a da prethodno ne stave bar maskaru?
- Da. I kada se žurim, stavim makar maskaru. Inače, ne volim jaku šminku, uglavnom osim maskare stavim malo bronzera, a ponekad i sjaj za usne. Na taj način sebi izgledam lepše, a samim tim i ljudima.
Šta mislite o plastičnoj hirurgiji?
- Nemam ništa protiv toga. Ukoliko neko smatra da će takvom korekcijom sebe usrećiti, trebalo bi to i da uradi. S druge strane, ne mislim da to može na bilo koji način da nam promeni život ili da nam omogući uspeh u karijeri. Jednostavno, osoba koja se podvrgne zahvatu plastičnog hirurga može samo malo sebi da poboljša samopouzdanje. Nemam lepo mišljenje o botoksu i ostalim tretmanima protiv starenja, ali, ko zna, možda se to i promeni kada budem dobila prve bore.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin