Ivana Popović otkriva tajnu svoje lepote

Ivana Popović otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 14/12/2012

0

Glumica Ivana Popović nedavno je imala premijeru predstave "Zona Zamfirova" u "Pozorištu na Terazijama" u kojoj tumači naslovnu ulogu. Ova lepa umetnica poslednjih godina je imala niz zapaženih uloga kako u pozorištima tako i u popularnim serijama kao što su "Ranjeni orao" i "Sva ta ravnica". Zahvaljujući nežnom i nenametljivom izgledu uglavnom su joj pripadale uloge sofisticiranih dama koje uvek sa lakoćom dočara.
Zbog prirode posla kojim se bavi trudi se da uvek bude u dobroj kondiciji pa redovno trenira, a veoma joj je bitan i izbor namirnica. Pored toga, vodi računa da joj lice i kosa uvek budu negovani.
Na koji način birate preparate za negu?
- Najviše mi prija medicinska kozmetika, kao što su, na primer, proizvodi brenda “Eucerin”, a volim i preparate organske kozmetike jer oni uvek predivno mirišu. Često mi se dešava da isprobavam nove proizvode koje mi preporuče prijateljice, a ponekad sam u stanju da dugo vremena provedem ispred rafova u parfimerijama i biram neke nove proizvode koje želim da isprobam.
Koliko vam je važna nega lica?
- Srećom, imam normalnu kožu i nikada nisam imala problem s kožom lica, tako da mi je uvek bila dovoljna obična dnevna krema za negu normalne kože. U zavisnosti od doba godine primećujem da mi koža sama traži da povećam ili smanjim upotrebu pomade. Naravno, koristim redovno i gel za pranje lica, kao i mleko za skidanje šminke i neki blagi tonik.
Da li vam je, kao glumici koja igra u mjuziklima, važno da uvek budete u top-formi?
- Izuzetnoo je važno da ste u dobroj kondiciji kada igrate u mjuziklu. Jednostavno ovakav tip predstava iziskuje mnogo snage, kako zbog koreografije i pevanja, tako i zbog trajanja predstave. Mjuzikli u "Pozorištu na Terazijama" traju i do tri sata.
Kako održavate kondiciju?
- U mom životu se fizička aktivnost podrazumeva. Najčešće odlazim na fitnes treninge, koji su kombinacija aerobnih vežbi i vežbi snage, leti volim da plivam, vozim bicikl i rolere. Ne vežbam samo u periodima kada pripremam novu predstavu ili imam snimanja, jer mi tada vežbanje oduzima mnogo energije i bude kontraproduktivno.
Na čemu se bazira vaša ishrana i trudite li se da se zdravo hranite?
- Nikada nisam imala probleme sa viškom kilograma. Imam jak i brz metabolizam tako da ne moram da brinem koliko smem da jedem. Srećom, zdrava hrana je ujedno i moja omiljena hrana, pa su na mom jelovniku najčešći supe, riba i mnogo sveže salate. Ponekad volim da pojedem dobru pastu sa lososom ili nešto iz kineske ili indijske kuhinje.
Da li tokom pripreme zahtevnih predstava, kao što je “Zona Zamfirova”, morate da vidite računa i o namirnicama koje unosite?
- Kada imam mnogo obaveza i velike psihofizičke napore, poput generalne probe za predstavu, trudim se da jedem manje a češće kako ne bih imala osećaj tromosti, a istovremeno sam sita.
Jeste li vešti u mejkapu?
- Jesam. Izveštila sam se gledajući kako me šminkaju, kako u pozorištu tako i na snimanjima. Uvek sam volela da posmatram i „kraduckam“ zanat. Ne šminkam se ni mnogo ni često, ali kad to radim, onda to činim s zadovoljstvom.
Za koju ulogu ste imali najlepšu šminku?
- Za ulogu Zone sam veoma zadovoljna šminkom, kao i frizurom. Lepo sam bila našminkana i kao Nevenka u seriji "Ranjeni orao".
Kako negujete kosu?
- Mislim da su za zdravu kosu najvažniji higijena i redovno skraćivanje, odnosno takozvano osvežavanje krajeva. Posle pranja obavezno koristim balzam, dok mi frizer redovno stavlja hranljiva pakovanja. Osim toga, kod kuće volim da eksperimentišem i pravim prirodne maske za kosu.
Da li biste bili spremni da zarad uloge drastično promenite izgled?
- Ukoliko bih smatrala da je takva transformacija neophodna za dočaravanje uloga i da bi se ispričala priča, pristala bih i na drastične promene.

Intervju: Ivana Nikolić

Foto: Tijana Vuković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin