Ivana Maksimović otkriva tajnu svoje lepote

Ivana Maksimović otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 20/12/2012

0

Jedna od naših najlepših sportistkinja, prvakinja u streljaštvu Ivana Maksimović osvojila je simpatije publike posle "Olimpijskih igara" u Londonu gde je osvojila srebrnu medalju. Ova lepa dama nedavno je postigla veliki uspeh i na "Svetskom kupu" na Tajladu, kada je u jakoj konkurenciji zauzela peto mesto. Osim po izuzetnim sportskim rezultatima, simpatična dvadesetdvogodišnjakinja izaziva pažnju i svojim lepim izgledom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. S obzirom da smatra da je osmeh najbolji „saveznik“ svake žene koja želi da izgleda lepo, Maksimovićeva se trudi da uvek pronađe razlog za smeh.
Šta je, po vašem mišljenju, najbitnije da bi žena izgledala lepo?
- Mislim da svaka žena koja je zadovoljna i zrači pozitivnom energijom izgleda lepo. Iskren osmeh na licu je za mene najvažniji.
I sami ste najčešće nasmejani, smatrate li da je osmeh vaš zaštitni znak?
- Trudim se da uvek pronađem razlog za osmeh. U poslednje vreme imam i mnogo razloga da budem srećna. Uz osmeh se duže živi, tako da volim kada sam nasmejana.
Kako negujete kožu lica?
- Kao i većina žena, redovno ga čistim i stavljam hranljive kreme. Pravilan izbor proizvoda je veoma bitan, o čemu vodim računa.
Idete li na kozmetičke tretmane?
- Pošto sam još mlada, a nemam problematičnu kožu, svega nekoliko puta do sada sam bila na čišćenju lica.
Volite li da odlazite na masaže?
- Masaže mi jako prijaju, ali zbog sporta kojim se bavim veoma sam obazriva pri izboru jer bi mogla da imam ozbiljne posledice ukoliko bi me neko ko nije dovoljno stručan masirao. Naročito mi je važno da mi leđa budu zdrava, pa masaže te vrste izbegavam. Nedavno sam bila u Tajlandu na "Svetskom kupu" i nisam mogla da odolim a da ne isprobam njihove čuvene masaže. Zbog straha da me ne povrede, u salonu sam tražila samo da mi izmasiraju stopala, međutim, u okviru tog tretmana osim polučasovne masaže stopala, dobila sam i masažu celog tela. Srećom, žena koja je to radila izvrsna je u tom poslu, pa je sve prošlo u najboljem redu i mnogo mi je prijalo.
Trudite li se da uvek imate sređene nokte i da li više volite da ih sređujete sami ili da idete na manikir i pedikir?
- Volim da mi nokti budu lepi. Kod kuće imam mnogo lakova u najrazličitijim bojama, volim da isprobavam nove nijanse. Kada sam u prilici, volim da posetim i salon i uradim manikir i pedikir.
Jeste li nekada drastično menjali boju kose?
- Nisam vršila drastične promene, ali sam farbala kosu u različite nijanse crvene i tamnosmeđe, pa i u crnu. Po prirodi sam crnka, pa mi svetle boje ne bi lepo stajale zbog tamne puti. Ali, volim da se poigravam različitim nijansama crvene.
Pre odlaska u London odlučili ste da istetovirate olimpijske krugove, razmišljate li da uradite još neku tetovažu?
- Bilo mi je teško da odlučim da se tetoviram jer nisam tip devojke koja će da šara svoje telo ili da radi pirsing. Trebalo mi je nekoliko meseci da skupim hrabrost za taj korak, ali sam prošlog novembra to ipak uradila. Meni je i sam odlazak na "Olimpijske igre" bio ostvarenje velikog sna, pa sam želela da to obeležim na svom telu i da imam uspomenu za čitav život. Na kraju se dogodilo da sam osvojila i medalju tako da nisam pogrešila. Sada mi je tetovaža još draža i drago mi je što će biti uvek uz mene kao obeležje jednog perioda života, karijere i ostvarenje sna.
Uživate li u kupovini kozmetičkih proizvoda?
- Naravno, kao i svaka žena volim da kupujem različite kozmetičke preparate. U današnje vreme pakovanja mnogih proizvoda su toliko lepa da je teško odoleti im.
Imate li običaj da na putovanjima kupujete šminku i kozmetiku?
- Pošto zbog prirode posla mnogo putujem i često sam u inostranstvu, najčešće kupujem kozmetiku u frišopovima dok čekam let. Da bih prekratila vreme, razgledam raznovrsne palete proizvoda i kupim ono što mi se učini korisnim.
Volite li da se šminkate?
- Ne spadam u žene koje se mnogo šminkaju, ali se trudim da se za izlazak bar malo našminkam. I sama sam vešta u mejkapu, a kada idem na neke bitne događaje, sigurnije mi je da se prepustim stručnjacima da se pobrinu za moj izgled.

Izvor: Life Content, Ivana Nikolić

Foto: Dejan Milićević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin