Bruk Šilds prodaje brvnaru u Ajdahu za 4.2 miliona dolara

Bruk Šilds prodaje brvnaru u Ajdahu za 4.2 miliona dolara

Autor: | 25/12/2012

0

Luksuzna brvnara Bruk Šilds od sada je na prodaji i to po ceni od „tričavih“ 4,2 miliona dolara. Ovo čarobno imanje u Sunčanoj dolini obuhvata pravu zimsku palatu od 7 000 kvadratnih metara, ima četiri kamina od poda do plafona, privatne teniske terene, lift i nekoliko spavaćih soba. U kući se nalaze dve glavne spavaće sobe za domaćine, četiri gostinske sobe, šest kompletno opremljenih kupatila i dve šminkernice. Imanje je smešteno u prelepoj dolini, okruženoj krševitim snežnim planinama. Ovo fantastično zdanje je osmislio nekadašnji direktor železnice Averel Hariman, a u njemu su uživale i veličine poput Garija Kupera i Ingrid Bergman.

Na Harimanovim žurkama koje je organizovao na imanju među gostima su često bili Klark Gebl i Merilin Monro.
U jednom od apartmana na drugom spratu Ernest Hemingvej je radio na svom antologijskom delu „Za kim zvona zvone“, a u neposrednoj blizini ovog velelepnog zdanja je i sahranjen.

Hemingvejev boravak u Sunčanoj dolini je započeo 1939. godine, kada ga je gospodin Hariman, zajedno sa drugim slavnim ličnostima, prvi put pozvao u goste.

U gradiću Kečumu, koji se samo nekoliko kilometara zapadno od imanja gospođe Šilds, Hemingvej je bio čest gost. Najviše je vremena provodio u „Alpskom klubu“ (danas „Viski Žak“) i „Kazino klubu“, koji i danas postoje u glavnoj ulici, a 1961. godine dobitnik Nobelove i Pulicerove nagrade je umislio kako je izgubio inspiraciju i kako više nije u stanju da piše, te se nedugo zatim ubio u svojoj kući u Sunčanoj dolini.

Demi Mur i Brus Vilis su takođe ovaj skijaški gradić jedno vreme nazivali svojim domom, čak su u njemu otvorili i lični „Dyn-o-mite“ salon. Klint Istvud i Arnold Švarceneger su redovno vežbali u lokalnom atletskom klubu, a gospođa Šilds je bila česta mušterija super-marketa Atkinsons, koji je tu odmah iza ugla.

Imanje je u prodaji od 2009. godine, a početna cena mu je bila 6,15 miliona dolara. Trenutna cena preko poznate aukcijske kuće „Sotbi“ je za 2 miliona niža.

Izvor: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: bruk šilds dekor

Najnovije vesti