Marko Bulat otvara vrata svog doma u kome živi sa suprugom Majom

Marko Bulat otvara vrata svog doma u kome živi sa suprugom Majom

Autor: | 21/03/2011

0

Pevač Marko Bulat, nekadašnji takmičar rijalitija „VIP Survivor“, sa suprugom Majom živi u porodičnoj kući u mirnom kraju Beograda, u Rakovici. Popularni i harizmatični pevač koji iza sebe ima sedamneaest godina muzičke karijere, sa Majom je osamnaest godina, od čega su dvanaest godina u braku. Harizmatični  tridesetsedmogodišnjak posle povratka sa filipinskog ostrva gde je učestvovao u rijalitiju upisao se na Akademiju srpske pravoslavne crkve u kojoj izučava freskopis, čemu je posvećen u potpunosti.
Njihov dom je smešten pored kuće Majinih roditelja, kao i njenog brata, sa kojima dele zajedničko dvorište.

Skladni bračni par je kuću u potpunosti renovirao, i nadgradio, i sada uživaju u zanimljivo uređenom prostoru na tri sprata. U prizemlju je smešten dnevni boravak i kuhinja sa trpezarijom, spavaća soba i prostrano kupatilo. Na drugom spratu meštene su dve radne sobe - jedna za crtanje, a u drugoj je  kompjuter. Treći sprat je Markov kutak koji je opremio u svom stilu - likovima iz čuvenog serijala „Ratovi zvezda“, čiji je veliki i dugogodišnji fan. Na ulazu u kuću ekipu magazina  „Hello!“ dočekuje veseli mešanac, kućni ljubimac simpatičnog bračnog para. Marko, rođeni Smederevac, kaže da on i supruga stalno pomalo doteruju životni prostor:

- Moja zasluga je izgled trećeg sprata koji sam opremio suvenirima filmske trilogije „Ratovi zvezda“, koje stalno kupujem. Moja supruga je zaslužna za izgled dnevnog boravka koji je mešavina vizantijskog i indijskog stila. Mnogi nam kažu da nam dnevna soba liči na marokansku prostoriju. Kako sam trenutno po ceo dan na fakultetu, i vraćam se kući tek predveče, red je bio da ona uredi prostor, u kom provodi najviše vremena, uonako kako njoj najviše odgovara.

Koji vam je omiljeni detalj u domu?

- Možda krst koji smo doneli sa Krita. Visi na zidu sajli i na njemu stoje dve sveće, zanimljivo izgleda.

Imate mnogo komada nameštaja izrađenih u duborezu?
- Da to nam se jako dopada. Komoda koji je je i najveći komad izrađen u duborezu poklon je od Ivice Vidanovića, mog mendžera, koji mi je do sada snimio šest spotova. Čim smo je ugledali, zaljubili smo se u nju i Maja ga je nagovorila da nam je pokloni. Jedno drgome često za godišnjice kupujemo lepe komade nameštraja. Dve antikvarne fotelje moja supruga je dobila za godišnjicu braka, jednu za pet, drugu za deset. Za godišnjicu ona mi je kupila „X- box“ za video-igrice.

Priređujete li ručkove ili večere za porodicu i prijatelje?
- Naravno, rado primamo goste. Stalno nas neko posećuje, smenjuju se prijatelji i rodbina. Odlično spremam kordunaški specijalitet- pasulj sa kiselim kupusom, po receptu moje pokojne bake Jeke. Svi koji su probali nikada to ranije nisu jeli i sada me zovu i pitaju kada ću opet da pravim.

Da li i vaša supruga sprema hranu?

- Kako da ne. Maja je odlična kuvarica, ali postoje određena jela za čiju sam pripremu ja zadužen. Moja supruga tvrdi da nikad neće umeti bolje od mene da napravi špagete, paste i moj pasulj. Inače, Maja ne jede pasulj, ali ovaj koji ja skuvam jede jer joj nije težak za varenje. Tajna je u tome, osim što se potopi dan ranije, što ga prokuvam sa čajem od nane, kako ne bi bio „težak“.

Od kada imate kućog ljubimca Džumija?
- Džumi je skraćenica od džumara. To je pas koji je došao na prag ove kuće pre skoro tri godine, imao je tri meseca. Od tada je ostao, iako je mogao da ode, jer se slobodno šeta kad poželi. Vakcinisali smo ga i čipovali. Inače, veran je i čuvaran, pa nijedan pas ne može da uđe u dvorište, jer brani svoju teritoriju. Svi ga vole.

Koje su prednosti života u kući koja je smeštena pored šume?
- Uživamo u šetnjama i u čistom vazduhu, a od centara smo udaljeni svega petnaest minuta vožnje automobilom. Više volimo šetnju po šumi zimi nego leti, jer ima mnogo komaraca. Uživamo u mirnom kraju. Leti je ovde savršeno boraviti u dvorištu zbog letnje kuhinje u kojoj je furuna koja fantastično izgleda, koju smo pre nekoliko godina doneli sa Krita. Lep ambijent upotpunjuje luster za dvorište koji smo nedavno kupili, i jedva čekamo malo bolje vreme da sedimo napolju.

Niste se ugojili posle „Survivora“. Trenirate li?

- Treniram i to na fakultetu - radim „propadanje“ pomoću dva štafelaja za koje se uhvatim. Imam dvojicu kolega koji su mi se pridružili u treninzima između predavanja. Radimo i sklekove, i treninzi su nam odlični. Odgovara mi da treniram na fakultetu jer inače ne bih stigao, po ceo dan sam na predavanjima.

Koliko traju vaše studije?
- Tri godine, a ja sam tek dao jedan ispit. Imam sada kolokvijume, i moram da dam uslov. Nedavno sam saznao da mi tek predstoji ozbiljno učenje i to na drugoj godini, neću moći glavu da dignem od učenja. Nastupe sam sveo na minimum, radim isključivo vikendima. Sedamanest godina, koliko mi traje karijera, radio sam radnim danima, sada je došlo vreme da se  ozbiljnije pozabavim sobom.

Da li ste vredni u kući?
- Iskreno, malo sam u kući zbog studija, tako da većinu obaveza završava moja supruga, ja ponelkad napravim neko zanimljivo jelo.

Dolaze li vam mališani vašeg brata u goste?

- Milica i Bogdan, mališani mog brata, često su nam u gostima i prespavaju kod nas. Osmogodišnji Bogdan nas sekira jer neće da jede, samo gricka čips. Njegova čuvena rečenica je: „Jedva čekam da porastem pa da ne moram da jedem“.

Da li se viđete sa makedonskim reperom Tonijem Zenom, sa kojim ste se zbližili u „Survivoru“?
- Da, stalno se posećujemo. Nedavno smo ja i Maja i ja bili nekoliko dana kod njega u Skoplju. Kako smo na filipisnkom ostrvu stalno pričali o hrani, vodio nas je na makedonske specijalitete o kojima mi je pričao. Uskoro opet idemo kod njega, kako bismo mu bili podrška na njegovom velikom solističkom koncertu.

Da li ćete mu se možda pridružiti na sceni?
- Ne razmišljam o tome, idem kod njega prijateljski, želim da mu pružim podršku. Videćemo da li ću nastupiti pred njegovom  publikom, jer ja pevam drugačiju vrstu muzike. Ali, imam dva hita koji su univerzalnog ritma i koja bi publika koja voli hip-hop prihvatila lepo. No, videćemo. Inače, Toni je dolazio kod mene svaki put kada je bio u Beogradu. Zajedno uvek igramo soni-plejstejšn, u tome podjednako uživamo obojica.

Da li ste planirali nešto novo na poslovnom planu?
- Neću više raditi spotove za aktuelni album. Imam planove da objavim novi singl koji će biti u haus maniru. Dogovaram se sa drugom da me spoji sa di-džejem „Gramofondžije", odnodno Markom Milićevićem, koji je nedavno nagrađen regionalnom „MTV“ nagradom. Ako on ne bude mogao, voleo bih da mi pesmu radi neko jednako dobar u toj vrsti muzike.

Volite li privatno haus muziku?
-
Odrastao sam na dens muzici i to je i danas moja omiljena muzika. Kako bih se prilagodio današnjem trendu imam u planu da napravim haus miks svih mojih hitova. To bih voleo da da realizujem u skorije vreme.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još