Dragana Katić prvi put otvara vrata svog novog doma koji je uredila sa sinovima Bobanom i Bojanom

Dragana Katić prvi put otvara vrata svog novog doma koji je uredila sa sinovima Bobanom i Bojanom

Autor: | 19/11/2010

0

Voditeljka popularne emisije „Grand šou“ Dragana Katić nedavno se uselila u svoj novi stan na Karaburmi, koji je uz mnogo truda i ljubavi uspela da uredi po svojoj meri i u skladu sa potrebama svojih sinova Bojana i Bobana. Ova lepa dama odlučila je da svoj životni prostor opremi nameštajem u minimalističkom stilu, koji u potpunosti oslikava njenu prirodu, dok su njeni dečaci sami izabrali nameštaj za svoje sobe u skladu sa sopstvenim afinitetima. Iako još nije napravila žurku povodom useljenja, poznata televizijska voditeljka ekskluzivno za magazin „Hello!“ otvara vrata svog novog dupleksa u kome je svaki detalj pažljivo i sa mnogo ljubavi odabran.
Da li vam je bilo teško da pronađete odgovarajući životni prostor?
- Pre nego što sam pronašla idealni životni prostor obišla sam gotovo pedeset stanova i nigde nisam uspela da osetim energiju kao ovde kada sam prvi put ušla. Sticajem okolnosti moja deca su se družila sa decom bivših vlasnika i dolazili smo ovde i pre nego što su oni odlučili da prodaju stan, a kada su donelu tu odluku, učinila sam sve da podignem kredit i obezbedim sredstva za kupovinu. Inače sam odrasla na Karaburmi, a i pre nego što smo se preselili, živeli smo u ovom kraju, koji zaista volim i nisam želela da se selim u druge delove grada.


Zbog čega vam se dopao ovaj stan?
- Za mene je ovaj stan otelotvorenje svega što želim, prvo zato što ima mnogo svetlosti, drugo zato što se nalazi pored reke i treće zato što ne gleda na ulicu nego na drveće. Davno sam, čitajući „Bibliju“ i tražeći odgovore na neka pitanja koja sam postavljala sebi, pročitala da će moja sreća i dom biti pored reke. I kada sam videla da terasa ima pogled na Dunav, znala sam da je to stan u kome treba da živim.

Kako je ovaj prostor izgledao kada ste se uselili i koliko vam je truda bilo potrebno da sve uredite po svojoj meri?

- Nije bilo rušilačkih radova, osim što sam menjala pločice u kupatilu. Upravo mi se i dopalo to što sam od prvog trenutka znala kako će izgledati svaki kvadratni centimetar u ovom stanu.
Znači li to da ste sami uređivali enterijer?
- Sve sam radila sama, ali moram da naglasim da sam imala veliku pomoć majstora Radeta Tanovića, koji stanuje u Vilovu pored Paraćina, i koji mi je pravio sav komadni nameštaj. On je na pravi način osetio šta ja želim, tako da smo nas dvoje veoma pažljivo crtali i osmišljavali svaki detalj, trudili se da boja ispadne baš onako kako volim, čak smo vodili računa i o tome da odsjaj boja bude odgovarajući.
Zbog čega ste odlučili da svi detalji u stanu budu od kristala?
-Volim kristal i providno staklo, tako da sam od početka želela da detalji izgledaju baš ovako. Te komade sam uglavnom kupovala u radnji „Božen home dekor“, a među prvim stvarima koje sam unela u ovaj stan svakako su plafonjere od kristala u dnevnoj sobi. Pristalica sam minimalizma i trudila sam se da i nameštaj i detalji imaju ravne linije. Ne volim ništa što je kitnjasto, kao ni stilski nameštaj koji, po mom mišljenju, može da se uklopi samo ukoliko imate kuću ili neki stari stan sa visokim plafonima.

Jeste li se oduvek trudili da vaš životni prostor izgleda besprekorno?
- Još kao mala, kada sam prvi put dobila svoju sobu, insistirala sam da idem sa tatom i da zajedno izaberemo komadni nameštaj, a onda sam na svake dve nedelje menjala raspored u sobi. I kasnije, kada sam prvi put počela sama da živim u iznajmljenoj garsonjeri, sređivala sam je sve dok u potpunosti nisam bila zadovoljna njenim izgledom.
Koliko vam je bitno da vaš životni prostor izgleda besprekorno?
- To mi je vrlo važno i zato vodim računa o svakom detalju. Volim da se osećam dobro u svom stanu i da u njemu ima života. Nije bitno koliko ste para uložili u nameštaj i da li su stvari skupe, već da dom ima energiju i da ne bude sterilan.

Da li ste perfekcionista?
- Da, sve što radim mora da bude dobro do najsitnijih detalja. Iako sam Lav u horoskopu, ima četiri planete u Devici, pa odatle potiče ta sklonost ka perfekcionizmu. Čak su i moji ormari sređeni do najsitnijih detalja, pa tako garderobu držim na identičnim aufingerima, a sakoe, košulje i pantalone ređam po bojama.
Jesu li vaši sinovi sami birali nameštaj za svoje sobe ili ste im pomagali?
- Zajedno smo išli u kupovinu, davala sam im smernice, ali su sami donosili konačnu odluku. Pošto već imaju više od dvanaest godina, pa će početi da im dolaze devojke, nagovorila sam ih da kupe nameštaj neutralnih boja, koji će uvek moći da oplemenjuju različitim detaljima. Jedan od važnih razloga zbog čega smo odlučili da kupimo baš ovaj stan je i to što oni konačno mogu da imaju odvojene sobe.

Njihove sobe su potpuno različite, znači li to da imaju i različita interesovanja?

- Iako su blizanci, Boban i Bojan su potpuno različiti. Boban se od osme godine bavi slikanjem, čak je i u „Kreativnom centru“ naučio različite tehnike crtanja. Njegova soba još nije u potpunosti sređena, jer tek treba da uramimo slike koje je uradio i tu će biti njegov izložbeni prostor. Kada poraste, želi da bude arhitekta, čak mi je dao odličan savet kada sam birala pločice za kupatilo. Želela sam da kupim braon i bež, a on me je nagovorio da kupim bele jer će nam, kako je rekao, kupatilo tako uvek izgledati čisto i radosno, i ja sam ga poslušala.
A kakva su Bojanova interesovanja?
- Za razliku od Bobana koji je realista, Bojan je potpuno drugačiji. On ima želju da ode da živi u Americi i da se bavi glumom. Ima svoje tinejdž-junake i postere kojima je oblepio zidove u sobi. U skladu s tim, ide u školu glume kod Neše Nenadovića sa kojim sam svojevremeno pohađala školu Bate Miladinovića u „Radio Beogradu“.
Jeste li već pravili žurku povodom useljenja ili tek planirate proslavu?
- Još nisam imala vremena da napravim slavlje, jer smo se skoro uselili. Međutim, sigurno ću uskoroprirediti parti, za koji sam zamislila da dovedem klavijaturistu koji će svirati u kuhinji i tada ću okupiti najbliže prijatelje.

Piše: Ivana Nikolić
Foto: Andreja Damnjanović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti