Kako bi jedan od najslađih zanata ostao u rukama mladih i perspektivnih ljudi, kompanija Dijamant iz Zrenjanina je pokrenula prošle godine projekat „Mladi poslastičar“. U saradnji sa poznatim poslastičarem Zdravkom Gavrilovićem, a u cilju edukacije i motivacije budućih profesionalaca, projekat se sastojao od praktičnih radionica i internih školskih takmičenja.
Kao šlag na tortu usledilo je finale, u kojem su se našle Ugostiteljska škola „Jovan Trajković“ iz Zrenjanina, Ekonomsko-trgovinska škola „Paja Marganović“ iz Pančeva, kao i Ugostiteljsko-turističke škole iz Vrnjačke Banje, Niša i Beograda.
Mladim takmičarima nadohvat ruke bili su Dijamant stoni margarini, sastavni deo svake dobre poslastice, svima dobro poznato Metalac posuđe, kao i mikseri iz Metalac Trade asortimana. Titulu najbolje ponela je Milica Đurđević iz Beograda i tom prilikom osvojila vrednu novčanu nagradu u iznosu od 200 000 dinara, koju će joj kompanija Dijamant isplaćivati u roku od godinu dana. Učenicama koje su zauzele drugo i treće mesto, Nataliji Doroslovac i Aleksandri Ignjatović iz Pančeva, kompanija Dijamant je obezbedila nagrade koje će im ubuduće olakšati rad u kuhinji.
Ovim povodom prvoplasirana Milica Đurđević izjavila je da je projekat „Mladi poslastičar“ za nju bio neprocenjivo iskustvo, koje joj je pomoglo da unapredi sopstvene veštine, stekne nova praktična znanja, kao i neophodnu sigurnost u spremanju poslastica i dodala da će nagradu iskoristiti za dalje profesionalno usavršavanje.
S druge strane, član žirija poslastičar bogatog iskustva, Zdravko Gavrilović, izjavio je da je finale pokazalo umeće i talenat koji se neguju u našim stručnim školama i istakao da su nam potrebni poslastičari kako bi nam život bio slađi.
Po završenom finalu i dodeli vrednih nagrada, školarci, profesori i žiri uživali su u spremljenim kolačima uvereni da će se i u narednom periodu održavati takmičenja, koja su značajan podstrek za učenike poslastičarskog zanata i prilika za razvoj i obrazovanje.
Pročitajte još
Poslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte više