Priča u jednoj kesici čaja

Priča u jednoj kesici čaja

Autor: | 16/04/2018

0

Iza priče o nastanku čaja u kesicama ne stoje pažljiva planiranja, niti godine istraživanja, već puka slučajnost. Naime, početkom 20. veka, Tomas Salivan, američki trgovac čajem je svojim klijentima slao uzorke čajeva upakovane u male svilene vreće. Neki od klijenata su mislili da se ove kesice koriste kao i obični metalni infuzeri, pa su čitave kesice potapali u vrelu vodu, umesto da čaj vade iz njih. Tako je, sasvim slučajno, rođen čaj u kesicama.

Kada je Salivan dobio pritužbe klijenata na svilene vrećice, počeo je da pakuje čaj u kesice napravljene od specijalne gaze. Tokom dvadesetih godina 20. veka, ovakav način pakovanja čaja je počeo masovno da se proizvodi i postao izuzetno popularan u Americi. Napravljene najpre od gaze, a zatim od papira, kesice za čaj su se proizvodile u dve veličine, veće za čajnik, a manje za šolje.

Kesice su tada već imale prepoznatljiv oblik, sa koncem koji olakšava vađenje vrećice iz šolje i etiketom na kraju. Tako upakovan, čaju nije bilo teško da pronađe svoje mesto u tradiciji svakog naroda i na svakom kontinentu, jer osim toga što obiluje bogatstvom ukusa, on sa sobom nosi i mnoge druge blagodeti.

Čaj pozitivno utiče na naš organizam i opšte raspoloženje. Utiče na povećanje energije i koncentracije, uz to i odlično hidrira naše telo i kožu.

Baš iz tih razloga ćemo vas podsetiti da postoji i savršena fuzija čaja, voća i aromatičnog bilja, ali ne onakva kakvu ste navikli. Umesto u klasičnoj toploj varijanti, servira se hladna, popularna kao ledeni čaj! Prefinjena kombinacija zelenog ili crnog čaja zajedno sa voćem i aromatičnim biljem! Savršena je za ukusno opuštanje, stvaranje osećaja harmonije, ali i povezivanje sa prirodom.

 

hellomagazin.rs Promo
Tagovi: čaj