Ženama su draže prijateljice nego sopstveni muževi?

Ženama su draže prijateljice nego sopstveni muževi?

Autor: | 27/05/2018

0

Možemo da budemo srećni ako smo u životu napravili barem jedan iskren i dubok odnos, nezavisno radi li se o prijateljici, majci, sestri ili partneru.

Ali, nedavno istraživanje, navodi VT, tvrdi da žene zapravo više vole svoje najbolje prijateljice nego sopstvene muževe. U istraživanju je učestvovalo 1.517 žena, a čak više od 50 odsto njih je potvrdilo da su im prijateljice više na lestvici nego supružnici.

Jedan od razloga koje su navele je osećaj da sa svojom prijateljicom mogu da razgovaraju o svemu jer ih bolje sluša. Isto tako, žena ženi može da kaže i ono što nikako ne bi rekla svom mužu. Prema mnogim odgovorima ispitanica, stručnjaci su zaključili da se žene bolje provode kada su u društvu drugih žena, napominjući da s njima ‘umiru od smeha’, ‘mogu da budu potpuno svoje’ i da s njima imaju mnogo više toga zajedničkog.

Osim toga, 28 odsto njih je izjavilo da im prijateljice daju najbolje savete. Muževi ih, kako navode, više živciraju i nemaju tako dobar smisao za humor kao njihove prijateljice, piše Net.hr.

hellomagazin.rs Guliver/Thinkstock

Najnovije vesti