Festival u Berlinu: Gorici Popović nagrada za autentičnu glumačku kreaciju

Festival u Berlinu: Gorici Popović nagrada za autentičnu glumačku kreaciju

Autor: | 31/05/2018

0


Gorica Popović nagrađena je za najbolju glumicu u Berlinu, na upravo okončanom festivalu SEEFF (South East European Film Festival / Filmski festival južne i istočne Evrope), za ulogu u ostvarenju "Kozje uši" Marka Kostića.

U kratkom obrazloženju žirija navedeno je da "Goricu Popović nagrađuju za snažnu, uverljivu, autentičnu i optimističku glumačku kreaciju lika bake koja se stara o svojoj unučadi u postsocijalstičkoj Srbiji".

U ime Gorice Popović nagradu je primila glumica Milica Spasojević.

A post shared by Monika Romic (@moni_c_art) on Apr 26, 2017 at 3:06am PDT


Na SEEFF-u je ove godine prikazano 16 filmova iz 15 zemalja južne i istočne Evrope, a međunarodni žiri dodelio je četiri nagrade.

Film "Kozje uši" počektom juna biće prikazan u zvaničnoj konkurenciji festivala Zlatna lipa u Staroj Zagori u Bugarskoj i na SEEFF festivalu u Parizu. Ovaj film sa uspehom je prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Pekingu, na Međunarodnom festivalu ženskih filmova u Bejrutu i na Lejk vju međunarodnom filmskom festivalu u Čandrigaru u Indiji.

 

Gorica Popović dobila je nagradu za glavnu ulogu na FICOCC (Five Continents International Film Festival / Filmskom festivalu pet kontinenata) u Venecueli, a na festivalu snimateljskih ostvarenja "Slika u pokretu" direktor fotografije, Miloš Spasojević, dobio je nagradu evropske asocijacije snimatelja IMAGO.

Hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATAImages, Instagram