Život u Veneciji: Konobari u gumenim čizmama poslužuju goste u poplavljenim restoranima (foto)

Život u Veneciji: Konobari u gumenim čizmama poslužuju goste u poplavljenim restoranima (foto)

Autor: | 30/10/2018

0

Voda u Veneciji došla je na gotovo 150 santimetara iznad nivoa mora, a ovogodišnji maraton se trčao kroz vodu u strahu od najveće poplave u posljednjih 50 godina.

Pogledajte u ovim mini galerijama kako izgleda Venecija danas...

Embed from Getty Images

Venecija često bude poplavljena kada vetar izgura vodu iz lagune, ali jučerašnji nivo vode je izvan proseka, a mogao bi i dodatno da naraste. Uprkos tome, maratonci su trčali kroz vodu popularnim Trgom svetog Marka, piše Metro.

Embed from Getty Images

Guverner regije Veneto Luka Zaia rekao je da bi poplava mogla da dođe i do nivoa iz 1966. godine, kada su bile poplavljene i Venecija i Firenca. Zbog jakih je kiša većina Italije pod crvenom uzbunom zbog poplava, a problem je eskalirao dodatno i zbog lošeg održavanja rečnih korita.

 

Embed from Getty Images

 

Veneciji prijeti podizanje morskog nivoa, a naučnici su ranije upozorili da bi taj grad mogao da nestane pod vodom i svojim poznatim kanalima do kraja ovog veka. Uprkos velikim poplavama i ozbiljnim upozorenjima naučnika, čini se da život u Veneciji i dalje teče sasvim normalno.

 

Embed from Getty Images

Osim što su učesnici maratona trčali kroz vodu koja im je bila preko gležnja, poplavu su ignorisali i restorani u Veneciji. Tako se na snimcima i fotografijama koje su se pojavile na društvenim mrežama vidi kako gosti neometano jedu u restoranima dok im konobari u gumenim čizmama kroz vodu donose pice, a novi gosti u restorane takođe ulaze u gumenim čizmama ili cipelama prevučenima najlonom i kroz potpuno poplavljen restoran hodaju do svog stola.

 

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

View this post on Instagram

Сильнейшее за 40 лет наводнение в Венеции. Почти весь исторический центр город озатоплен – вода поднялась больше чем на 1,5 метра. Сообщается, что погибли уже 8 человек Однако, разгул стихии пугает далеко не всех: пока одни спасают детей и перетаскивают ценные вещи на чердак, другие спокойно бегают марафоны и ходят по ресторанам... #life#news#первые#новости#лайф#наводнение#потоп#венеция#италия#venice#марафон#бег

A post shared by Life | Новости (@lifenews_ru) on Oct 30, 2018 at 7:13am PDT

Hello Guliver/Getty/Thinkstock
Tagovi: venecija