Kako je Dijamant majonez postao legenda
Da bi neko postao legenda treba da traje, što znači da mora da poseduje kvalitet i tradiciju. Naša legenda svoju priču započinje davne 1988. godine.
U Dijamantovoj fabrici u Zrenjaninu proizvedena je mala žuta legenda koja je brzo prokrčila put do svih trpeza širom zemlje. U svom putu nije izneverila nijednu domaćicu, roštilj majstora, klinca koji voli da časti sebe i društvo sočnim sendvičem, iskusnog ili neiskusnog kuvara, čime je zasluženo zaradio titulu „saveznika u kuhinji“. I ne bi ova priča dugo potrajala da nije prave recepture koju do sad niko nije nadmašio, iako se čini prilično jednostavna. Suncokretovo ulje, sveža žumanca i začini koji mu daju jedinstveni kvalitet i pun ukus.
U svom putešestviju Dijamant je postao tajni sastojak sendviča, salata i specijaliteta domaće i inostrane kuhinje. Vremenom je promenio mnoga pakovanja ali ne i recepturu, zato je on ostao tradicionalni gost svake slavske trpeze, rođendana, roštilja, doručka, večere već 30 godina. Zato legenda kaže da svaka kuća treba da ima barem jedan Dijamant.
On nema samo priču kojoj se ne nazire kraj, već se oko njega dešavaju priče koje se pamte i prepričavaju. Povezuje generacije, kuhinje, povode i provode i predstavlja najsjajniji ukras svake trpeze. Zahvaljujući svom gospodarenju svih ovih godina on je zasluženo dobio novu titulu. Sada je Dijamant majonez legenda dobrog ukusa koja ima svoju legendu koja kaže da :
• Je tata osvojio mamu onog dana kada joj je doneo Dijamant
• Je tata postao legenda roštilja jer meso uvek „seče“ Dijamantom
• Se bez Dijamanta ne slavi
• Je Dijamant legenda Ruske salate
• U Srbiji danas svako može da ima Dijamant!
• Su domaćiće nekada same kući pripremale majonez, sve dok davne 1988. godine nije proizveden Dijamant manjonez
• Slava prolazi, a Dijamant ostaje!
Pročitajte još
Zimska idila koja se ne propušta: Viceroy Kopaonik
Mali je broj onih među nama koji bi zimu nazvali svojim omiljenim godišnjim dobom. Ali ove godine, uz novu ponudu hotela Viceroy Kopaonik, čak i oni koji se sklanjaju od hladnoće otkriće da je zima njihov najdraži period godine
04/12/2025
Saznajte višeZavršen 12. Japansko-srpski filmski festival (JSFF): Proglašeni pobednici u kratkom i dugom metru
Četvorodnevno izdanje 12. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF) završeno je u Jugoslovenskoj kinoteci svečanom dodelom nagrada u kratkom i dugom metru
03/12/2025
Saznajte višeHumanitarni novogodišnji događaj da decu Prihvatilišta
Agencija Fabrika i ove godine organizuje tradicionalni humanitarni novogodišnji modni događaj za decu Prihvatilišta, koji će biti održan 14. decembra u 19 časova
03/12/2025
Saznajte višeGoran Bregović ekskluzivno u novogodišnjoj noći u Hotelu Grand na Kopaoniku
Spremite se za nesvakidašnji doček Nove godine na vrhu Balkana, uz zvuke truba, ženskih vokala i prepoznatljivih balkanskih melodija Gorana Bregovića, pretvorenih u jedinstveni novogodišnji spektakl u Hotelu Grand
03/12/2025
Saznajte višeA1 Ultra 5G je stigao - jače performanse mreže sada u gradskim centrima i ključnim poslovnim zonama; Try & Buy ponuda dostupna za nove korisnike
03/12/2025
Saznajte višeNa dan kada slavi sinu drugi rođendan: Marija Šerifović zakazala novi koncert
Marija Šerifović zakazala novi koncert
02/12/2025
Saznajte više