Kako je Dijamant majonez postao legenda
Da bi neko postao legenda treba da traje, što znači da mora da poseduje kvalitet i tradiciju. Naša legenda svoju priču započinje davne 1988. godine.
U Dijamantovoj fabrici u Zrenjaninu proizvedena je mala žuta legenda koja je brzo prokrčila put do svih trpeza širom zemlje. U svom putu nije izneverila nijednu domaćicu, roštilj majstora, klinca koji voli da časti sebe i društvo sočnim sendvičem, iskusnog ili neiskusnog kuvara, čime je zasluženo zaradio titulu „saveznika u kuhinji“. I ne bi ova priča dugo potrajala da nije prave recepture koju do sad niko nije nadmašio, iako se čini prilično jednostavna. Suncokretovo ulje, sveža žumanca i začini koji mu daju jedinstveni kvalitet i pun ukus.
U svom putešestviju Dijamant je postao tajni sastojak sendviča, salata i specijaliteta domaće i inostrane kuhinje. Vremenom je promenio mnoga pakovanja ali ne i recepturu, zato je on ostao tradicionalni gost svake slavske trpeze, rođendana, roštilja, doručka, večere već 30 godina. Zato legenda kaže da svaka kuća treba da ima barem jedan Dijamant.
On nema samo priču kojoj se ne nazire kraj, već se oko njega dešavaju priče koje se pamte i prepričavaju. Povezuje generacije, kuhinje, povode i provode i predstavlja najsjajniji ukras svake trpeze. Zahvaljujući svom gospodarenju svih ovih godina on je zasluženo dobio novu titulu. Sada je Dijamant majonez legenda dobrog ukusa koja ima svoju legendu koja kaže da :
• Je tata osvojio mamu onog dana kada joj je doneo Dijamant
• Je tata postao legenda roštilja jer meso uvek „seče“ Dijamantom
• Se bez Dijamanta ne slavi
• Je Dijamant legenda Ruske salate
• U Srbiji danas svako može da ima Dijamant!
• Su domaćiće nekada same kući pripremale majonez, sve dok davne 1988. godine nije proizveden Dijamant manjonez
• Slava prolazi, a Dijamant ostaje!
Pročitajte još
Poslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte više