Konzumirajte ribu dva puta nedeljno - evo i zašto

Konzumirajte ribu dva puta nedeljno - evo i zašto

Autor: | 04/12/2018

0

 

Riba se sa razlogom smatra za jednu od najzdravijih namirnica. Bogata proteinima, mineralima, vitaminima, jodom i drugim nutritivnim sastojcima koji pozitivno utiču na celokupno zdravlje čoveka, zbog čega se njena konzumacije preporučuje u ishrani bar dva puta nedeljno.

Mnoga naučna istraživanja pokazala su da redovna konzumacija ribe, zbog  visok sadržaj omega-3 masnih kiselina, belančevina, vitamina (A i D kao i onih iz grupe B) i minerala, smanjuje rizik od kardio-vaskularnih bolesti, od alcajmera, od auto-imunih bolesti, pozitivno utiče na vid, smanjuje holesterol, krvni pritisak, pozitivno utiče na pamćenje, na pred menstrualni sindrom, san, celokupan nervni sistem i produžava životni vek čoveka.

Dakle riba je višestruko korisna za organizam te je treba uvrstiti u jelovnik kako kod odraslih tako i onih najmlađih.

Nekada riba nije bila dostupna svima, njena nabavka i priprema od domaćica zahtevala je da izdvoje vreme, koje danas znamo da svima nedostaje. Međutim danas više nije tako. Ukoliko želite da pripremite ukusan i zdrav obrok, a da ne provedete puno vremena u nabavci i pripremi tu je bogata ponuda sveže smrznute Frikom ribe i morskih plodova i to iz divljeg ulova – losos fileti, skarpina, tuna, oslić, kao i gambori i lignje patagaonika.

Sveže smrznuta Frikom riba je visoko kvalitetna jer osim što je pretežno iz divljeg ulova, zamrzava se odmah nakon ulova čime se obezbeđuje očuvanje nutritivnih vrednosti zbog kojih se konzumacija ribe i preporučuje.

Ne morate biti ekspert u pripremi ribe, jer Frikom sveže smrznuta riba je već očišćena što će vam olakšati spremanje zdravog i ukusnog obroka.

hellomagazin.rs Frikom/Promo
Tagovi: frikom