Soda bikarbona za podočnjake – probaj i zapanji se!

Soda bikarbona za podočnjake – probaj i zapanji se!

Autor: | 25/12/2018

0

Saznaj kako soda bikarbona za podočnjake može da ti pomogne da se konačno rešiš ove napasti koja narušava tvoj izgled. Zvuči neverovatno, ali zaista radi!

Tamni podočnjaci, bez sumnje, izazivaju veliku zabrinutost kako kod žena, tako i kod muškaraca. Jedan od najčešćih razloga formiranja tamnih podočnjaka je preterano naprezanje očiju.

Danas, kada ljudi provode najveći deo svog dana gledajući u ekran računara, tableta ili mobilnog telefona, tamni podočnjaci postaju sveprisutni problem. Izlazak na sunce bez naočara za sunce takođe može izazvati naprezanje očiju praćeno stvaranjem tamnih podočnjaka.

Dobra stvar je to što postoje mnogi prirodni lekovi koji mogu efikasno da uklone tamne krugove ispod oka, u zavisnosti od njihove veličine i uzroka. Soda bikarbona za podočnjake je jedan od onih prirodnih tretmana koji se smatraju veoma efikasnim za uklanjanje tamnih podočnjaka, ukoliko se koristi redovno.

Zahvaljujući svojim prirodnim izbeljujućim osobinama, soda bikarbona uspešno izbeljuje tamne podočnjake.

Soda bikarbona ima prirodna svojstva da vrši piling kože i stoga pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija kože ovog područja, pomažući u uklanjanju tamne boje. Takođe, njena antiinflamatorna svojstva će pomoći u poboljšanju cirkulacije krvi ispod očiju, što itekako doprinosi smanjenju tamnih podočnjaka.

Sve što treba da uradite je da uzmete 1 kašičicu praha sode bikarbone i da stavite u manju posudu. Dodajte malo vode i dobro promešajte sodu i vodu da dobijete ujednačenu pastu koja nije mnogo gusta. Ova pasta treba da bude glatka za primenu i nanošenje u oblasti ispod očiju.

Ovu pastu sada nanesite na oblast ispod očiju sa zadnjom stranom kašike koju ste već koristili za mešanje sastojaka. Korišćenje kašike za nanošenje paste od sode bikarobne i vode će vam pomoći da sprečite iritaciju koja može biti prouzrokovana trljanjem ispod površine oka. Dakle, nikako nemojte da utrljavate ovo, nego lagano nanesite uz pomoć zadnje strane kašike! Ostavite da soda bikarbona maska za podočnjake odstoji oko 15 minuta. Na kraju je samo isperite sa puno čiste vode. Osušite kožu čistim ubrusom, nežno tapkajući i primenite obavezno hidratantno sredstvo.

Ovaj tretman možešte da primenjujete jednom dnevno dok ne izbelite podočnjake.

hellomagazin.rs Guliver/Thinkstock

Najnovije vesti