Vrhunska Vertiz vina - novi sinonim za hedonizam

Vrhunska Vertiz vina - novi sinonim za hedonizam

Autor: | 21/11/2023

0

Jedino za čim žalim u životu je što nisam pio više vina, rekao je jednom Ernest Hemingvej. Božanskom nektaru svet se klanja još od prvih civilizacija, što mogu da potvrde otkrića drevnih vinarija čija se starost meri milenijumima.

Gotovo da ne postoji slavna ličnost koja nije ostavila makar jedan citat o vinu, ali izabraćemo ovaj koji se oslanja na Odri Hepbern i njenu čuvenu definiciju Pariza - čaša vina uvek je dobra ideja.

Milan Ilić/Ringier

 
 

Na teritoriji naše zemlje vinova loza uzgaja se od pamtiveka, kažu arheloški nalazi iz bronzanog doba. Zahvaljujući specifičnoj klimi i vremenskim uslovima, u podrumima u različitim regionima Srbije čuvaju se vrhunska vina, vrlo cenjena u svetu. To je pokazao i nedavno održani međunarodni sajam “Wine Vision”. Organizatori manifestacije zaslužuju sve čestitke, bio je to savršen hepening, kaže nam Slobodan Boba Živojinović.

Promo

 

Legendarni teniser i uspešni biznismen nedavno je u svoj poslovni portfolio dodao brend “Vertiz”. Čula ne lažu, poručuju ova premium vina.

“Vertiz uvek dolazi u društvu, jer nikada nećete stati na samo jednoj flaši...”, stoji u opisu jedne fotografije na Instagramu, na kojoj vidimo elegantnu flašu sa etiketom “Rose de Pinot Noir 2021”.

Milan Ilić/Ringier

 
 

Iako relativno mlad brend, “Vertiz” je za kratko vreme zauzeo zavidnu poziciju na vinskoj mapi Srbije. Objašnjenje je jednostavno – kvalitet je prioritet. I ljubav prema vinu, naravno.

“Biti svoj, biti jedinstven, biti iskren prema sebi i drugima. To su neka od načela na kojima je stvoren “Vertiz”. Mi ćemo ih se, uz vašu pomoć, pridržavati još dugo.”

Promo

 

Brend su udruženim snagama kreirale dve porodice, Živojinović i Simčič. Marjan Simčič je, kaže Boba, jedan od najboljih vinara na ovim prostorima, a iz njihovog dugogodišnjeg prijateljstva rodilo se i poslovno partnerstvo.

Milan Ilić/Ringier

 

- Marjan nikad ranije nije stavio ime van svog brenda i zaista smo počastvovani što je to sada učinio. Trenutno imamo Rose i Pinot Grigio, a u planu za skoriju budućnost su Sauvignon Blanc i crveni Merlot ili Cabernet, videćemo još. Dosta zavisi i od grožđa, od godine... Dodaću i to da nam je želja da pravimo vrhunsko i kvalitetno vino po pristupačnim cenama.

Milan Ilić/Ringier

 

Milan Ilić/Ringier

 
 

Grožđe se uzgaja u regionu na granici između Slovenije i Italije, gde se sudaraju alpski i mediteranski vazduh. Savršena ruža vetrova nad Goriškim brdima, u svetu vinara poznatim kao slovenačka Toskana.

“Vertiz” je vrlo brzo osvojio ljubitelje vina i istinske hedoniste, što dokazuje i gužva na štandu tokom sajma u Beogradu. U sjajnom piću uživali su posetioci iz celog regiona, ali i iz dalekih krajeva sveta.

Milan Ilić/Ringier

 

Promo

 
 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo

Slične Vesti

Pročitajte još