SBB brine i o najmlađima: Zaštita dece u digitalnom svetu odgovornost je svih nas

SBB brine i o najmlađima: Zaštita dece u digitalnom svetu odgovornost je svih nas

Autor: | 22/09/2023

0

Digitalni svet je prostor koji pruža velike mogućnosti. Sve što nas interesuje i što želimo da saznamo danas nam je na dohvat ruke, dovoljan je samo jedan klik. No, postoji i druga strana medalje, na koju često ne obraćamo dovoljno pažnje: ta virtuelna galaksija vrvi od raznih opasnosti.

Internet je dostupan i najmlađima. Štaviše, i njima je postao sastavni deo svakodnevnog života, ne samo kao razbibriga i zabava, već im se pruža mogućnost da pohađaju nastavu onlajn, da unapređuju znanje i rade domaće zadatke. To je sjajna stvar. Ali, mnogi, čak i odrasli, nisu svesni kakve zamke vrebaju na globalnoj mreži.

Shutterstock

 

Zloupotreba digitalnog prostora ne ogleda se samo u hakovanju, virusima ili sajtovima sa štetnom tematikom. Trgovina ljudima, vršnjačko nasilje i izloženost predatorima, kao što su pedofili kojima nije uvek lako ući u trag, spadaju među najveće rizike. Kako zaštititi decu u digitalnom svetu koji nema ni kraja ni početka, i koji se iz dana u dan širi i unapređuje?

Činjenica je da deca provode previše vremena na internetu, bilo da je reč o sveprisutnim pametnim telefonima, kompjuterima ili televiziji. U haosu današnjeg života igre na ulici sa društvom postale su staromodne, nešto što je bilo sasvim normalna stvar polako odlazi u prošlost, a i roditelji, opterećeni poslom, nemaju uvek vremena da decu izvedu u park ili prirodu. Niti baš uvek imaju uvid u ono što skroluju na ekranu tableta, a to može da bude i štetan sadržaj.

Promo

 

Postoji mogućnost da zaštitimo najmlađe. To je odgovornost svih nas, i nije samo na roditeljima, već i na velikim kompanijama. SBB je odličan primer, jer njihov EON ima poseban prostor za decu – EON Kids, koji je potpuno bezbedan i sadrži samo sadržaj za njih. Ova jedinstvena platforma je „child-friendly“, a osim toga uz aplikaciju EON Connect deci možete da ograničite vreme na internetu, da podesite tajming za spavanje i zabranite određene sajtove za koje mislite da su štetni. https://sbb.rs/aplikacije/eon-connect/

Prema istraživanjima, korisnici SBB-a najzadovoljniji su na tržištu. Gde god postoji mogućnost izbora, većina ljudi opredeliće se za ovog kablovskog operatora. Jedan od razloga nesumnjivo je i EON platforma, pravi primer kako tehnologija može da radi u službi roditelja, ali i dece čija bi bezbednost svima trebalo da bude na prvom mestu.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti