Društveno odgovorno poslovanje kompanije NIS: 15 godina za dobrobit zajednice

Društveno odgovorno poslovanje kompanije NIS: 15 godina za dobrobit zajednice

Autor: | 10/07/2023

0

Kompanija NIS ove godine obeležava značajan jubilej – 15 godina programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“. Putem ovog programa, koji se realizuje u partnerskim gradovima i opštinama u našoj zemlji, kompanija NIS već deceniju i po pažljivo prati potrebe zajednice i realizuje projekte koji su od suštinskog značaja za unapređenje kvaliteta života sugrađana.

Dosadašnji rezultati najbolji su pokazatelj onoga što je postignuto za dobrobit zajednice – tokom prethodnih godina pod okriljem ovog programa NIS-a unapređen je rad više od 180 obrazovnih ustanova, više od 40 ustanova kulture, opremljeno je 45 bolnica i domova zdravlja, uređeno 74 dečjih igrališta i parkova, kao i 72 sportska terena i objekta širom Srbije. Od 2009. godine ukupno je realizovano više od 1.000 projekata vrednih gotovo 1,6 milijardi dinara.

Promo

 

I ove godine NIS nastavlja da raste i napreduje sa zajednicom u kojoj posluje. U jubilarnoj godini programa „Zajednici zajedno“, kompanija će izdvojiti 144,5 miliona dinara za ulaganje u razvoj nauke i obrazovanja. U pitanju je najveći godišnji iznos kojim će NIS podržati lokalne zajednice u okviru programa od njegovog osnivanja.

Sredstva će biti usmerena u unapređenje nastavnog procesa i infrastrukture objekata osnovnih i srednjih škola, kao i u unapređenje istraživačkih i inovacionih kapaciteta i infrastrukture naučno-istraživačkih organizacija, kao i naučno-tehnoloških parkova. Ovogodišnji programski ciklus NIS realizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvete i Ministarstvom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije. Prijave na konkurs programa „Zajednici zajedno“ u 13 partnerskih gradova i opština traju do 8. septembra 2023. godine, a svi uslovi i propozicije dostupni su na sajtu kompanije NIS.

Promo

 

- Cilj programa „Zajednici zajedno“ je jačanje i razvoj gradova i opština u kojima kompanija posluje, sa posebnim fokusom na podršku deci i mladima, koji su nosioci budućeg razvoja - ističu u kompaniji NIS i dodaju da ulaganje u zajednicu ostaje strateški prioritet kompanije i u budućnosti.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo