Kako zdravo započeti jutro bez "čarobnog napitka"?

Kako zdravo započeti jutro bez "čarobnog napitka"?

12/03/2017

0

Ako nameravate da ostavite jutarnju kafu i dan započnete nečim zdravijim, sledeći napici mogu da posluže kao kvalitetan izbor.

Mate čaj

Ovaj čaj potiče iz Južne Amerike. Sadrži veću dozu kofeina i antioksidansa od zelenog čaja, tako da je sjajna zamena za kafu. Dodajte mu limuna, meda i ako želite mleka, i uživajte u svom novom jutarnjem napitku.

Sa ovih 6 trikova smršaćete kao od šale: Namirnice koje smanjuju nadutost i višak kilograma

Voda s kokosom i čija sjemenkama

Čija semenke su bogate vlaknima i omega 3 kiselinama, što znači da ćete svoje telo snabdeti velikom količinom energije. Ako semenke pomešate s kokosovom vodom, pronašli ste dobitnu kombinaciju.

Topla voda s limunom

O ovoj kombinaciji pohvale su napisane već mnogo puta. Ukratko, topla voda s limunom pomaže vašem telu, podstiče rad metabolizma i daje vam više snage.

Mača čaj

"Novi zeleni čaj", kako ga nazivaju, zapravo je poboljšana japanska verzija zelenog čaja. Ono što je kod njega posebno jeste da dolazi u vidu zelenog praha koji se dobija mlevenjem lišća čaja. Snažan je antioksidans.

Čaj od maslačka

Verovatno najsličniji kafi, ovaj čaj doslovno čini čuda za telo. Odličan je za kožu i kosu.

Crni čaj

Od svih gore nabrojanih, do crnog čaja je najlakše doći, a on je definitivno sjajna stvar ujutro. Uživajte u njemu, uz dodatak male količine mleka, i osećajte se poput pravog Engleza.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/story.rs/NP guliver/thinkstock
Tagovi: kafa kofein zdravlje

Pročitajte još

Najnovije vesti