Čik Korija večeras u Areni: Slavni džez muzičar u posebnom prostoru i intimnoj atmosferi

Čik Korija večeras u Areni: Slavni džez muzičar u posebnom prostoru i intimnoj atmosferi

Autor: | 01/07/2017

0

Slavni džez muzičar Čik Korija nastupiće večeras u Kombank areni sa svojim "Elektric bendom", a posle koncerta u Temišvaru.
Za ovaj koncert, prostor u Areni će biti posebno uređen s obzirom da je Korija zahtevao intimniju atmosferu u sali.

Bina će biti svega metar visoka i na dva metara od prvih redova zato što ovaj maestro džeza voli da bude blizu svoje publike.

Svetlo u Areni neće biti skroz ugašeno kao na ostalim koncertima, već svega blago prigušeno kako bi Korija video svoje fanove.

Kao svaki veliki profesionalac, Korija je zamolio da u njegovoj svlačionici bude postavljen najnoviji model "Jamaha" klavijature kako bi se zagrejao pre izlaska na scenu, prenosi Tanjug.

"The Chick Corea Elektric Band" je jedan od nekolicine džez ansambla koji su istinski uneli revoluciju u umetničku formu.

Njihov istoimeni debi album iz 1985. godine, došao je kao grom iz vetra neba, spajajući džez, rok, latino i fank sa zvučnim izumima koji i dalje zvuče futuristički.

Koncert u Beogradu deo je svetske turneje sa kojom Čik Korija obeležava svoj 75. rođendan, a na sceni Arene, u smanjenom prostoru, nastupiće sa vrhunskim imenima svetske muzičke scene - Dejv Vikl na bubnjevima, Džon Patituči na basu, Erik Mariental na saksofonu, Frenk Gembel na gitari.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Guliver/Getty
Tagovi: čik korija

Pročitajte još