Vrelo muzičko leto: Neno Belan na devetom "Eks-Ju roku" (video)

Vrelo muzičko leto: Neno Belan na devetom "Eks-Ju roku" (video)

Autor: | 03/08/2017

0

Uz nastupe Nena Belana i „Fjumensa“, Prljavog inspektora Blaže i „Kljunova“, kao i drugih grupa, 10. i 11. avgusta biće održan deveti festival „Eks-Ju rok“, uz slobodan ulaz za posetioce u centru Starčeva, nadomak Pančeva.

Na starčevačkom Trgu neolita 10. avgusta, od 21 čas, sviraju pančevački rokeri „Rezervni plan“, sastav koji svira muziku „Bijelog dugmeta“, i Neno Belan, autor velikih hitova kultnih „Đavola“ kao što su Stojin na kantunu, Pričaj mi o ljubavi, Ostani uz mene, Bambina...

 

Niz solo hitova poput Sunny Day, Vino noći i Rijeka snova, Belan sa svojim „Fjumensima“ nastavlja i nedavno izdatim albumom Sanjaj!, a na „Eks-Ju rok festu 9“ posetioci mogu očekivati „energičnu svirku, gomilu pozitivne energije i presjek kompletne karijere“.

Druge večeri „Eks-Ju rok festa“ 11. avgusta (21 čas) nastupiće rokeri „Zemljotres“, pankeri „Kreativni nered“ i Prljavi inspektor Blaža, koji ističe Starčevo kao mesto u kojem je sa „Kljunovima“ „imao neke od najluđih nastupa u karijeri“.

- Neki su bili toliko autentični da se još prepričavaju među stanovnicima Starčeva i postaju neka vrsta narodnog predanja. Zato se nadam će ovaj nastup 11. avgusta ući u novu ediciju srpskih bajki i priča za decu - kaže Blaža.

 

Na „Eks-Ju rok festu“ do sada su svirala velika imena rokenrol scene bivše Jugoslavije kao što su Bajaga i „Instruktori“, „Riblja čorba“, „Plavi orkestar“, „Van Gog“, „Babe“, „Atomsko sklonište“, „Hladno pivo“, „Pekinška patka“, „Ritam nereda“, „Valentino“, „Psihomodo pop“, „Bjesovi“, Jura Stublić i „Film“...

Deveti „Eks-Ju rok fest“ biće održan u okviru manifestacije „Dani druženja“, čiji su organizatori Dom kulture, Kreativni kulturni klub, sportski klubovi i udruženja građana uz podršku Mesne zajednice Starčevo.

hellomagazin.rs instagram
Tagovi: neno belan