Uz dubok naklon i muziku iz "Nacionalne klase": Otkrivena statua Dragana Nikolića u Vrnjačkoj banji (foto/video)

Uz dubok naklon i muziku iz "Nacionalne klase": Otkrivena statua Dragana Nikolića u Vrnjačkoj banji (foto/video)

Autor: | 26/10/2017

0


Glumac Žarko Laušević otkrio je statuu Dragana Nikolića u centralnom parku u Vrnjačkoj Banji. Vrhunski vajarski rad delo je profesora Dragana Dimitrijevića i njegovog sina Miodraga.

Statua je nastala kao znak zahvalnosti specijalne bolnice „Merkur“ u kojoj se srpski glumac lečio poslednjih dana svog života.

Bez reči, ali uz duboki poklon i muziku iz filma "Nacionalna klasa", otkrio ju je glumac Žarko Laušević.

-Postament je mnogo dublji i veći nego što to može neka priča i sećanje da ispriča, njegov postament je istorijska kategorija, rekao je Laušević za RTS.

Statua je u prirodnoj veličini, karakterističnog držanja za ovog glumca. Svojim vajarskim delom profesor Dragan Dimitrijević udahnuo je i nenametljiv šarm legendi i miljeniku publike.

A post shared by Jovan Crni (@jovancrni) on Oct 25, 2017 at 12:48am PDT

-Kad se nešto voli, a naročito neko, a taj neko ima svoju težinu a Dragan je ostavio dubok ljudski trag, naravno i glumački, onda se to dešava tako. Ja moram da kažem da ovo govorim pun emocija, jer smo Miodrag, moj sin i ja, dugo radil. Mnogi su se hvalili da su poznavali Dragana, ali ja mislim drugačije – da je Dragan poznavao ljude i zato je bio takav“, istakao je autor Dimitrijević.

Video-porukom Vrnjačkoj Banji i mnogobrojnim okupljenima zahvalila se Milena Dravić, podsetivši okupljene koliko je Nikolić voleo Vrnjačku Banju i rekavši da je i danas pokazano da je Dragan bio miljenik publike.

Otvaranju je prisustvovao veliki broj prijatelja Dragana Gage Nikolića, kao i ličnosti iz javnog i kulturnog života Srbije.

Hellomagazin.rs A.K./AtaImages
Tagovi: dragan nikolić

Pročitajte još