Ove godine je Vinarija Tikveš po osmi put organizovala TIKVEŠOV festival mladog vina u Kavadarcima 18-19. novembra koji je prerastao u instituciju. Uz zvuke trube orkestra Dejana Petrovića gosti iz regiona su uživali u degustaci mladog vina.
Festival je održan u punom sjaju i pokazao koliko je značajan u regionu, jer pored više od 15 novih vina koja su imali prilike da probaju gosti su se prepustili izvrsnoj hrani i odličnoj atmosferi.
Prijatelji Tikveš vinarije koji su iz godine u godinu sve brojniji čine ambasadori, stručna javnost, poznate ličnosti i poznavaoci vina, nazdravili su dobroj godini.
Degustacija je bila prilika da daju prognoze i ocene kvalitet vina koji će se uskoro ponuditi potrošačima. Vrsni poznavaoci uverili su se da je "Tikveš" i ove godine kreirao vina odličnog kvaliteta. Ovo je pravi pokazatelj da ćemo u narednim godinama očekivati nagrade sa mnogobrojnih svetskih takmičenja.
U berbi 2017. godini prerađeno je 15 miliona kilograma kvalitetnog grožđa, od kojih više od 2,5 miliona kilograma obrađeno za premium vina kroz liniju mikrovinifikacije, tehnologijom "zrno po zrno".
Goste muzičkog programa su bili sastav Ljubojna, trubač Džambo Agusev i orkestar Dejana Petrovića.
O Vinariji Tikveš
Vinarija "Tikveš" je regionalni lider u proizvodnji vina koju je 2003. godine kupila investiciona grupe „M6“. Uložili su više od 30 miliona evra u svaki segment proizvodnje, kao i strogu kontrolu kvaliteta i pozicionirali Vinariju „Tikveš“ na lidersku poziciju Balkana, koja svojim visokokvalitetnim vinima iz godine u godinu osvaja inostrano tržište. U ovom trenutku vinarija „Tikveš“ godišnje proizvodi oko 12 miliona litara vrhunskog vina i 50% proizvoda plasira na tržište u 25 zemalja širom sveta, pored tradicionalnog prisustva na tržištima u Srbiji i regionu. Istinski kvalitet vina i visoke ocene sa više od 90 poena uglednog vinskog kritičara Roberta Parkera i više od 50 prestižnih nagrada svake godine, osigurali su mesto Vinariji "Tikveš" u elitnoj svetskoj vinskoj industriji.
Pročitajte još
Kako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte više