Kako da najbrže pomognete sebi kada preterate sa jelom

Kako da najbrže pomognete sebi kada preterate sa jelom

Autor: | 21/11/2017

0

Koliko puta ste posle ukusne slavske večere obećali sebi da ćete od sada biti umereniji u iću i piću, kako biste želudac poštedeli novih muka?! Ako vam se ipak dogodi nova nesmotrenost,  savete kako da izbegnete stomačne tegobe donose novosti.

*Kašičica sode bikarbone ili jabukovog sirćeta su sigurni "lekovi" protiv mučnine. Razmutite ih u čaši vode i popijte čim osetite da ste pojeli više nego što vaš stomak može da podnese.

*Minerali, pogotovo kalijum i magnezijum, dobro deluju na želudac i ublažavaju osećaj nadutosti, pa bi uz obilan obrok trebalo da ih unosite u organizam. Njih najviše ima u zelenom lisnatom povrću.

*Posledice prejedanja izlečićete i uz pomoć limuna. Iscedite ga u čašu vode i što pre popijte tečnost, jer ovo voće podstiče rad probavnog sistema i pomaže bržu razgradnju hrane.

*Jedno od rešenja je i čaša crnog vina, pošto ono poseduje antioksidanse koji sprečavaju negativan uticaj masne hrane. Ali, zapamtite - dva decilitra su lek za ovu boljku, sve preko toga će vam samo odmoći.

Hellomagazin.rs Guliver/Thinkstock
Tagovi: ishrana zdravlje