Ana Stanić: Žene koje se svaki dan raduju i smeju su lepše od onih ogorčenih i negativnih

Ana Stanić: Žene koje se svaki dan raduju i smeju su lepše od onih ogorčenih i negativnih

Autor: | 22/11/2017

0

Vođena mišlju da je poželjno, mada ne i neophodno, da muzičari često menjaju  izgled, Ana Stanić odlučila je da predstavljanje novog singla „Ono što smo mi“ isprati određenim novinama, ali i da ostane „ona stara“. U spotu za pomenutu pesmu transformisala se u akcionu heroinu, odevena u kožu i sa kosom visoko podignutom u rep. U privatnom životu još je nežna plavuša, koja pleni negovanim i prirodnim izgledom.

Često odlazite u Francusku. Koje su najvažnije lekcije koje ste usvojili od Parižanki?

- Usvojila sam njihov stav da ne treba imati jaku dnevnu šminku, čak ni večernju. Nije nužno imati frizuru, ali kosa mora da bude čista. Vodim se principom manje je više.

A post shared by Ana Stanic (@ana1stanic) on Oct 22, 2017 at 12:52pm PDT


Da li vas mame razne bjuti-novotarije koje se svakodnevno pojavljuju ili koristite isključivo proverene stvari?

- Tu i tamo pojavi se proizvod koji privuče moju pažnju, kao što je desetodnevna nega lica na bazi preprata koji je pun vitamina C i antioksidanasa. Generalno, oslanjam se na ono što mi moja kozmetičarka Emilija Dimitrijević preporuči i „smućka“.

Šta čini vašu bjuti-rutinu?

- Posle jutarnjeg umivanja nanosim hidrantnu kremu i antirid. Pred spavanje temeljno očistim lice micelarnom vodom i ponovo stavljam hranljivu kremu i antirid.

U jednom intervjuu izjavili ste: „Primetila sam da, kada malo spavam, sutradan izgledam odlično.“ Da li ta „caka“ još prolazi?

- Prolazi, ali samo prvog dana. Ukoliko sam odmorna i posle jedne neprospavane noći sam naduta tako da delujem svežije i mlađe. Već dan kasnije, ako se ne naspavam, to prelazi u neki izmučen izgled. Odnedavno sam primetila da dobijam i podočnjake, koje nikad nisam imala. Zbog toga se trudim da, kada znam da imam jutarnje snimanje, legnem što ranije i naspavam se.

Tada ste govorili da ne brojite bore, ali da razmišljate o botoksu. Jeste li počeli da se podvrgavate tretmanima protiv starenja kože?

- Posle te priče pojavila se mezoterapija radio-talasima, koju praktikujem poslednje dve godine. Taj tretman pozitivno je uticao na sitne bore. Prija mi kada ti fantastični kokteli prodru u dublji sloj kože. Za sada nemam potrebu za nekim ozbiljnijim zahvatom, što ne znači da jednog dana to neću učiniti. Oprezno donosim takve odluke i zato što sam svesna da je prirodan izgled jedna od mojih bitnijih fizičkih karakteristika. Tretmani mogu da budu mač sa dve oštrice; s jedne strane, izgubite boru koja vam je smetala, s druge, dobijete izobličen, neprirodan izraz lica.

A post shared by Ana Stanic (@ana1stanic) on May 17, 2017 at 6:57am PDT

Šta smatrate najvećim neprijateljem ženske lepote i kako se protiv njega borite?

- Najveći neprijatelj lepote je nespavanje. Ipak, ono što suštinski utiče na lepotu žene je njeno unutrašnje stanje, psiha. Verujem da su žene koje žive ispunjen život, koje dozvoljavaju sebi da uživaju u malim stvarima, svaki dan se raduju i smeju, lepše nego one koje su iz bilo kog razloga ogorčene, neispunjene, sklone negativnim komentarima. To bi uvek trebalo imati u vidu.

U kojoj meri je za vašu savršenu liniju zaslužna genetika, a koliki udeo imaju pravilan način ishrane i bavljenje sportom?

- Imajući u vidu da su me prvo plašili da žena počne da se goji posle tridesete, pa posle trideset pete, a da sam ja, evo, prešla i četrdesetu i da se, uz povremenu nebrigu o hrani i nekad višemesečno netreniranje, još nisam ugojila, zaključila sam da je reč o genetici. Svakako doprinosi to što imam zdrave navike u ishrani. Ne volim „džank fud“ ni grickalice, dok, s druge strane, obožavam supu, dobro meso, salate. Ples je, po mom mišljenju, sjajan. Zabavan i koristan.

A post shared by Ana Stanic (@ana1stanic) on Dec 5, 2016 at 8:41am PST

U čemu je tajna vaše besprekorno negovane plave kose?

- Na to pitanje odgovor bi mogao da da jedino moj frizer Dragan Taubner, kome sam, pre više od deset godina, prepustila brigu o kosi. Samo on zna kako pravi prelive i pramenove koje kombinuje sa mojom, prirodno tamnomplavom kosom. Budući da radi sa vrhunskim proizvodima, iako imam tretiranu kosu, uz to i plavu, i ovako duga izgleda zdravo i negovano. Na kvalitet moje kose, osim genetike, utiče i to što ne koristim fen nego sačekam da se prirodno osuši.

Šta uvek imate u neseseru za šminku?

- Neseser nosim samo kad idem na snimanje, gde znam da ću se sama šminkati. U malim tašnama, kakve uglavnom nosim preko dana, može da stane karmin, rumenilo sa ogledalcetom ili bronzer i korektor koji koristim u periodima kada imam neku nepravilnost na licu. Karmin mi daje svežinu, da ne izgledam previše bledo, što je svojstveno plavušama.

Eva Čubrović Dušan Milenković /Instagram
Tagovi: ana stanić