Najveća ljubav Fredija Merkjurija čuva njegovu najveću tajnu

Najveća ljubav Fredija Merkjurija čuva njegovu najveću tajnu

Autor: | 25/11/2017

0



Prošlo je 26 godina od kako nas je napustio muzičar veličanstvenog glasa i neverovatna energije.

Legendarni pevač grupe Queen Fredi Merkjuri  preminuo je 24. novembra 1991. od bronhitisa koji je bio posledica AIDS-a, a da su poslednji dani njegovog života bili zaista dirljivi svedoče oni koji su su ga videli neposredno pred smrt.

Naime,  planetarno popularni pevač se trudio da se sakrije daleko od onih koji su ga fanatično pratili, jer nije želeo da vide kako mu je telo izgledalo kada je bolest uzela maha, ali je na taj način i štitio bližnje od medija.

A photo posted by QUEEN ♕ (@_freddie_queen_) on Oct 10, 2016 at 2:07pm PDT

Dvadeset i četiri sata pred smrt on je obavestio svet da je nekoliko godina bio HIV pozitivan. Nije želeo da uzima lekove i na taj način je "požurio" svoju smrt. Preminuo je u svom domu u Londonu okružen najbližim prijateljima.

Kako je njegov lični asisent Piter Friston  tvrdio njegov strah se tu nije zaustavio. Naime, Fred  nije želeo da iko zna gde se nalazi urna sa njegovim pepelom, osim žene za koju je govorio da je ljubav njegovog života, pa je u svom  testamentu  svojom poslednjom voljom obavezao upravo bivšu verenicu Meri Ostin da se pobrine za pepeo i nikada javno ne saopšti šta je uradila sa urnom.

-Bio je prestravljen. Plašio se da će obožavaoci probati da iskopaju njegov pepeo, kao što se dešavalo sa drugim poznatim ličnostima- rekla je Meri nekoliko godina kasnije.


Meri je uspela da opravda Fredovo poverenje, iako njen zadatak nije bio ni malo lak - da tajnu sačuva od Fredovih roditelja i njegovog emotivnog partnera Džimija Hatona. 

Potraga za njegovim pepelom postala je potraga za Svetim gralom ali je Meri ostala dosledna i pored svog pritiska nikada nije odala gde je zakopala urnu.

A post shared by QUEEN ♕ (@_freddie_queen_) on Dec 17, 2015 at 12:26pm PST

Fredi  i Meri su otpočeli vezu početkom sedamdesetih godina prošlog veka i proveli su zajedno  pet godina. Rastali su se nakon što je pevač sredinom sedamdesetih upoznao američkog producenta iz "Elektra Recordsa" sa kojim je započeo romansu. Međutim, oni su ostali veoma bliski i on je smatrao jednim pravim prijateljem.

Upravo Meri je postala naslednica bogatsva koje je pevač ostavio iza sebe. Fredi joj je darovao imanje vredno 20 miliona funti u Zapadnom Londonu, kao i devet miliona funti u novcu.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty/Instagram
Tagovi: fredi merkjuri

Najnovije vesti