Kako piloti i stjuardese provode vreme kada nema putnika?

Kako piloti i stjuardese provode vreme kada nema putnika?

Autor: | 03/01/2016

0

Radnici raznih aviokompanija postavili su na Fejsbuk, Tviter i Instagram skoro 1,2 miliona fotografija, a na njima su prikazani piloti i stjuardese u smešnim situacijama, ali i onim na kojima bi im svi pozavideli, gde odmaraju na prelepim plažama. Fotografije postavljaju sa haštagom #crewlife.

Pilot Kvantas Linka Tom Kros iz Sidneja postavio je fotografije iz kokpita, pejzaže gradova koje je posetio, kao i veliki broj fotografija svog psa Kali. Ima skoro 50.000 pratilaca i toliko je poznat da ga putnici prepoznaju na aerodromu. Neke fotografije imaju i više od 5.000 lajkova, a Kros se smatra nezvaničnim ambasadorom svoje kompanije.

Stjuardesa Džineris de Santjago fascinira fotografijama raznih destinacija od Meksika do Madrida. Društvene mreže je počela da koristi kako bi ostala u kontaktu s porodicom i podelila s rodbinom svoja iskustva, prenosi klix.ba.

- Ovaj posao mi je dao priliku da istražim nove gradove i učim o mnogim različitim kulturama. Veoma sam zahvalna na poslu, napredujem i dobijam bonuse. Kao radnik aviokompanije imate mogućnost da putujete besplatno ili sa veoma malim troškovima. Kada radite, jedan dan ste na doručku u Njujorku, na večeri u Milanu ili Londonu, a već sledeći dan u Bogoti - rekla je De Santjago.

Stjuardesa Sara Stigar ima svoj kolumnu za FlyerTalk i koristi Tviter kako bi edukovala putnike i pratioce. Piše i o lepim i o ružnim stvarima, a to smatra jednim vidom opuštanja i terapije kada je kilometrima daleko od kuće.

Najčešće fotografije koje postavljaju su one koje naprave s poznatim pevačima, glumcima, političarima i drugim slavnim ličnostima.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs twitter/guliver/thinkstock

Pročitajte još

Najnovije vesti