Palačinke s piletinom i pečurkama

Palačinke s piletinom i pečurkama

Autor: | 05/01/2016

0

Obradujte ukućane i goste pikantnim slanim palačinkama.

Sastojci:

150 g brašna
1 jaje
3 g soli
2 supene kašike ulja
200 ml mleka
300 ml mineralne gazirane vode
2 g sode bikarbone

Za nadev:

250 g belog pilećeg mesa

200 g pečuraka
1 paradajz (150 g)
1 praziluk – beli i zeleni deo
biber
20 g putera
2 kašike brašna
400 ml obranog mleka

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi umutiti jaje, so, ulje, pa postepeno dodavati brašno, a potom mleko i mineralnu vodu, stalno mešajući, vodeći računa da se ne stvore grudvice. Na kraju masi dodati sodu bikarbonu.
2. Palačinke peći u dobro zagrejanom tiganju, prvo jednu stranu 2-3 minuta, a zatim polako okrenuti palačinku i nastaviti pečenje druge strane oko 1 minut. Gotove palačinke ređati na veći tanjir.
3. Piletinu iseći na kocke i dinstati na malo ulja, dodati sitno sečene pečurke i praziluk sečen na kolutove i začiniti.
4. U drugoj posudi rastopiti puter, dodati brašno, malo promešati i lagano naliti mlekom do željene gustine. Sos kuvati 7-8 minuta.
5. Polovinu sosa sipati u piletinu i time filovati palačinke, koje redamo u podmazan pleh. Složene palačinke preliti preostalim bešamelom i po vrhu poredati kolutove paradajza i sve to peći u rerni 15 minuta na 220 stepeni C.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin

Najnovije vesti