Salvete kao umetničko delo

Salvete kao umetničko delo

Autor: | 06/01/2016

0

Ukrasite božićni sto lepo aranžiranim salvetama.

Uz malo mašte i ukrasa koji se već nalaze u kući, praznična večera može postati nezaboravna. Naime, pored savijanja salveta u "origami" maniru, kojem nisu baš svi vični, salvete mogu da budu atraktivne uz dva-tri poteza.

Recimo, četiri puta preklopljena zelena salveta u kvadrat kada se preklopi peti put u oblik trougla zahvaljujući ivicama izgledaće kao jelka. Tada je dovoljno saviti krajeve i na vrh staviti mali ukras.

I obične, bele salvete po sredini vezane mašnom i ukrašene vrpcom, ili listom badnjaka, malom šišarkom, žirom ili običnom čistom grančicom - izgledaće praznično. U salvete za decu može se dodati po jedna lizalica. Salvete mogu da se uviju kao fišek i da se u njih stavi bombonica ili mali poklon.

Traka kojom ćete vezati salvete može da bude lepa pantljika sa borovom grančicom, ali i ruzmarinom. Još će biti zanimljivije ukoliko se salveta uvije u parče lista na kojima su note ili odštampana poruka sa lepim željama.

Ukoliko za večeru očekujete veliki broj članova familije, salvete treba iskoristi da se na njih zakače imena i tako će svako unapred znati gde treba da sedne.

A ako ste ljubitelj mašni pogledajte kako da je napravite od salveta.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: dekor