Trendovi u uređenju za 2016.

Trendovi u uređenju za 2016.

Autor: | 07/01/2016

0

Interesantnim stanovima smatraju se oni koji nisu uređeni u jednom stilu i imaju lični pečat.

Mnogo boja

Boje se vraćaju na velika vrata, a ko i dalje insistira na belim zidovima treba da, bar, stub ili jedan zid ofarba u neku veselu boju. Atmosferu smiruju prirodni materijali, jednobojni pod i nameštaj, pa je neophodno imati vesele detalje. Međutim, ko ima šaren nameštaj ne treba da preteruje sa bojama.

Reciklaža

Trenutno je najveći trend imati neki stari komad nameštaja koji nije, čak, ni prefarban i tapaciran. Najzanimljivijim stanovima smatraju se oni koji nisu uređeni u jednom stilu i ne liče na salone nameštaja. Dakle, lični pečat koji se dobija dedinim ormanom, jednostavnim policama i starom sofom, egzotičnim jastucima, kristalnim lusterom, "pirotskim" ćilimom od bake, suvenirima i foteljom u stilu sedamdesetih godina.

A photo posted by Unique Artisan Soy Candles (@black_arrow_candles) on Jan 4, 2016 at 12:10am PST

Multipraktičnost

U dizajnerskim krugovima izuzetno cene skandinavske arhitekte, jer uvek donose nešto novo. Recimo, najnoviji trend je da predmet bude multipraktičan. To znači da isti deo nameštaja može da se koristi za nekoliko namena. Najbolje primere daje danski studio "Kilo" koji je osmislio sofu na kojoj može da se sedi, legne ili koristi kao sto.

Ne samo sofe, mnoge stvari mogu da budu "modularne", jer većina ljudi živi u gradovima, gde je prostor za život skučen. Takvi su kovčezi - u koje može nešto da se odloži i da se ujedno koriste kao sto ili klupa za sedenje.

Prirodno

Drveni podovi i nameštaj stanu daju prirodnu i opuštenu atmosferu. Kožne garniture su potpuno "pase", a drveni nameštaj apsolutni "šik". Nameštaj treba da bude braon ili bele boje, a razigranost prostora se dobija šarenim jastucima i detaljima.

Već nekoliko godina pod se ne pokriva etisonom, već se potstiče upotreba drveta koje je skuplje, ali trajno rešenje. Tepisi i zavese se godinama smanjuju zbog sve češćih alergija. Sada su moderni mali tepisi ili ćilimi veselijih boja i geometrijskih figura.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock/instagram/Unique Artisan Soy Candles hellomagazin
Tagovi: dekor