Lusteri koji oživaljavaju crteže

Lusteri koji oživaljavaju crteže

Autor: | 09/01/2016

0

Lusteri Lines & Dots su dizajnirani koristeći inicijalne crteže napravljene od skica nacrtanih rukom na papiru. Osam crteža je izabrano i ponovo kreirano uz pomoć prahom obloženih čeličnih šipki, koje su uvijane i varene rukama lokalnih zanatlija.

- Ceo projekat smo započeli sa umetničkim crtežima i pokušajima da prevedemo te 2D oblike u volumetrijski objekat - izjavio je Alvaro Goula arhitekta studija Goula/Figuera.

- Morali smo da isprobamo različite proizvodne tehnike dok konačno nismo pronašli onu pravu. Na kraju smo odlučili da ih kreiramo od komada zavarenog čelika, materijala koji se tradicionalno koristi za izradu skulptura i koji je ekstremno izdržljiv i emituje visok kvalitet.

Rasveta sadrži cenralnu viseću šipku, sa dezenom kružnih i ovalnih sekcija raspoređenih oko nje. Malo jednostavniji dizajni imaju samo po jedan dekorativni panel, dok drugi imaju kombinacije različitih oblika postavljene jedne iznad drugih. Svetlo obojene tačke krase krajeve jedinstvene šipke i kupci mogu da biraju koju god boju žele prilikom kupovine lustera. Ovo osvetljenje takođe može biti dalje prilagođavano po zahtevu, birajući koje pojedinačne skulpturalne komade kombinujete zajedno. Konačni oblik sekcija se može rotirati zasebno kao i svaka sekcija odvojeno jedna od druge.

Lines & Dots kolekcija je prodavana isključivo preko interneta i predstavlja novu inicijativnu kampanju studija Goula/Figuera, kako bi lansirao još više neobičnih komada za domaćinstva.

- Kroz ovaj novi brend, proizvodi su plasirani na tržište i predstavljaju dizajn koji će se zbog njegove eksperimentalne prirode, morfološke inspiracije ili inovativne proizvodnje, pokazati kao veoma teškim za pronalaženje u konvencionalnim katalozima kućnog dekora - izjavio je studio na svom sajtu.

- Oni sačinjavaju komade koji su oživeli zahvaljujući slobodi da kombinuju obim i materijale i predstavljaju čisto uživanje u studijskom radu - dodali su oni.

A photo posted by Goula/Figuera | HomeAdventures (@goulafiguera) on Nov 5, 2015 at 9:48am PST

A photo posted by Goula/Figuera | HomeAdventures (@goulafiguera) on Dec 8, 2015 at 11:30pm PST

Komentari (0)

Loading
, Foto:instagram/Goula/Figuera | HomeAdventures hellomagazin
Tagovi: dekor