Robot-prtljag prati vas svuda (video)

Robot-prtljag prati vas svuda (video)

Autor: | 12/01/2016

0

Opremljen senzorskom kamerom i Blututom tehnologijom, kofer koji je dizajnirala izraelska kompanija NUA Robotics prati putnike gde god da krenu zahvaljujući upotrebi posebne smartfon aplikacije.

Novi izum, koji je još uvek u fazi protoripa, ima sposobnost detektovanja blizine korisnika i izbegavanja prepreka na putu. Njegova brzina trenutno je ograničena na 5 kilometara na čas, ali će se u budućnosti kretati znatno brže, saopštio je Aleks Libman, suosnivač i izvršni direktor kompanije NUA Robotics.

U kofer će biti ugrađenja i baterija na punjenje koja će trajati između 60 i 90 minuta, i koja će u kasnijim fazama razvoja proizvoda moću da se skine i ponovo vrati na mesto. Trenutno se puni priključivanjem na električnu mrežu. Proizvod se takođe može koristiti za punjenje raznih električnih uređaja putem USB priključka.

Pametni prtljag opremljen je i specijalnim alarmom koji sprečava krađu, kao i sistemom za slanje podataka na smartfon u realnom vremenu, poput njegove težine i lokacije. Na tržištu bi trebalo da se nađe do kraja godine, piše britanski "Telegraf".

Komentari (0)

Loading
, Foto:printscreen hellomagazin