Boje koje će dominirati u svetu enterijera 2016.

Boje koje će dominirati u svetu enterijera 2016.

Autor: | 12/01/2016

0

Iako još uvek ne znamo koje boje će kompanija Pantone izabrati za svoju godišnju listu Color of the Year, zbog glasina i šuškanja iz sveta enterijera, očekujemo da to bude Deep Peacock Bluse! Ali naravno, to sigurno neće biti jedina boja koja će obeležiti novu godinu koja je pred nama...

Direktorka Jossa & Maina, Donom Garlou koja je zadužena za decor u jednoj od najpoznatijih furniture and decor kompanija otkriva koji će biti trendi boje z 2016. godine. A po njoj, narednu godinu će obeležiti pastelne nijanse rozih i ljubičastih boja kao i večita plava....

Rose Quartz

- To je divna, ženstvena nijansa pink boje koja predstavlja veoma lep kontrast sa zemljanom, otmenom Marsalom koju je Pantone odabrao prošle godine (za Color of the year ) - rekla je Dona.

- Takođe sam primetila da su rumene nijanse ružičaste već veliki trend u modi i kućnom dekoru.

Dona sugeriše da je uparujemo sa tamnozelenom za postizanje retro looka, cigla narandžastom za unošenje vedrine ili raznim nijansama bele boje za ultra ženstveni utisak.

A photo posted by ELLE DECOR (@elledecor) on Oct 10, 2015 at 4:33pm PDT

Lilac Gray

- Ovu boju je Pantone već izabrao za proleće 2016., a ona je već sada jedna od najpopularnijih boja u Americi - napominje Dona. Lilac Gray se slaže sa ostalim pastalnim tonovima koje smo nedavno mogli da vidimo na tržištu boja, i za razliku od klasične sive ona je mnogo interesantnija i toplija. Odlićna je za one koji su u potrazi za neutralnom bojom koju će lako kombinovati sa drvenim komadima nameštaja, i veoma je zahvalna za nove sezonske promene.

Lilac Gray se savršeno kombinuje sa mint bojom i bojom breskve, dve tople nijanse koje su veoma popularne u ovom trenutku. Takođe, možete dati veliki akcenat boji kada je pomešate sa toplijim tonovima, kao što je jarka narandžasta.

A photo posted by ELLE DECOR (@elledecor) on Dec 9, 2015 at 3:15pm PST


Serenity

- Nismo videli plavu u izboru Pantone Color of the Year, još od 2008 - ističe Dona. Ovo je zelenkasta nijansa plave boje koja podseća na plave hortenzije koje imaju ljubičasti podton.

Bogata, osvežavajuća nijansa je suptilna ali je i odlična kao podloga za dodavanje šik pop boja.

- Mogu da je vidim na svemu, od večernjih clutch torbica do zidova u stanu - kaže Dona.

A photo posted by ELLE DECOR (@elledecor) on Aug 24, 2015 at 4:05pm PDT

Komentari (0)

Loading
, Foto:instagram/guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: dekor

Najnovije vesti