Ovaj aromatičan prilog odlično ide uz jela s mesom.
Sastojci:
6-8 krompira, oljuštena i isečena na kockice
sok jednog limuna
1/4 do 1/2 šolje maslinovog ulja
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice bibera
1 1/2 kašičica suvih začina (origano, majčina dušica, ruzmarin...)
glavica belog luka, isečena na četvrtine
Priprema:
1. Isečene krompire kuvajte u posoljenoj vreloj vodi 3-4 minuta.
3. Nakon kuvanja, krompir procedite i ostavite 5 minuta. Nakon toga ih pospite limunovim sokom.
4. Krompirima dodajte so, biber, začine, nekoliko čenova belog luka i maslinovo ulje.
5. Stavite krompire sa začinima i lukom u zagrejani pleh. Ako počnu da cvrče to je znak da se neće zalepiti za pleh tokom pečenja.
6. Pecite krompir 60-75 minuta, mešajući krompir na 20 minuta. Beli luk izvadite ranije iz rerne jer će biti pečen pre krompira.
Pročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)