Soba pod stepeništem inspirisana Hari Poterom

Soba pod stepeništem inspirisana Hari Poterom

Autor: | 20/01/2016

0

Da li ste i vi kada ste bili deca, sanjali o tajnom kutku koji će biti namenjen samo vama?

Ukoliko ste želeli takvu malu oazu, koja će biti samo vaša, sigurno ste imali dosta mašte. Ako ste gledali filmove o čuvenom mladom čarobnjaku Hari Poteru, onda je njegova soba ispod stepeništa, iako mala i neuredna, mogla biti vaša inspiracija za kreiranje savršene dečije igraonice, ili možda čak čitave sobe, u zavisnosti od veličine i mogućnosti koje vam pruža.

Kada je jedna bibliotekarka, Kortni Benet, po prvi put zakoračila u svoj novi dom u junu ove godine, ona je inspirisana ovim filmovima, tačno znala šta će uraditi sa vitrinom ispod stepeništa. Baš poput sobe za Hari Potera, u kojoj je on proveo svoje detinjstvo, Kortni je želela da svojoj deci i sebi podari jedno magično, možda čak i tajno mesto.

Ona je koristila stare knjige Hari Potera, kao tapete za zidove svog malenog projekta, pretvarajući ga u specijalno mesto za male čarobnjake.

- Ja jednostavno obožavam Hari Potera, kao i uživanje u dobroj knjizi, odnosno iskustvo čitanja i utapanja u novi svet. Prilično sam vešta kada se radi o kućnim poslovima, pa sam tako pomislila u sebi `zašto da ne?` i zadala sebi prilično ambiciozan cilj. Ipak, kada imate decu, njihova sreća i osmesi na njihovim licima, su vam dovoljna nagrada za sve što učinite. Želela sam da im podarim privatni i magični prostor gde će moći da uživaju u čitanju knjiga, i spoznaju kakav i koliko snažan uticaj knjige mogu imati na nečiji život. Serija knjiga o Hari Poteru je zaista promenila život i jedva čekam da je čitam svojim sinovima!

Verujemo da će Kortni i njena deca uživati u brojnim knjigama i romanima, koji su o mladim čarobnjacima ili bilo kom drugom čarobnom svetu. Njeno umeće i ambicija su nam dokazali da nijedan projekat nije previše veliki, ukoliko imate želju i mogućnost da ga uradite. Zavirite u našu galeriju i pronađite inspiraciju za kreiranje vašeg jedinstvenog prostora!

Komentari (0)

Loading
, Foto:facebook/Room of Requirement/facebook/Harry Potter and the Sorcerer's Stone hellomagazin