Kako da se našminkate prema obliku očiju

Kako da se našminkate prema obliku očiju

Autor: | 25/01/2016

0

Univerzalan način šminkanja ne postoji, pogotovo ako je reč o očima. S obzirom na njihov oblik, nekoliko je preporučenih tehnika nanošenja senki. Najvažnije je da se dobro zagledate u ogledalo i otkrijete svoj tip, nakon toga je sve lakše.

1. Bademaste oči

Ovaj  oblik se smatra prosekom, najčešći je pa je i svojevrstan ideal lepote. Zbog toga mu stoji gotovo svaka šminka jer nijedan ugao ne treba posebno da se "izvlači". Najbolje je blago naglasiti spoljni deo oka, ali i povući liniju senke preko gornje ivice kapka.

2. Razmaknute oči

Kod ovog oblika je najvažnije da istaknute unutrašnji ugao kako bi se oči vizuelno "približile". Tamnija senka, prema tome, ide unutra, na sredinu kapka svetlija varijanta, a na spoljašnju ivicu ponovno tamnija.

3. Približene oči

Obrnuto od razmaknutih, u ovom slučaju treba da se stvori efekat "udaljavanja". Samo se na spoljni  ugao oka stavlja veća količina tamne senke, a ostala površina treba da bude svetle.

4. Duboko usađene oči

U ovom slučaju cilj je da sakrijete liniju gornje ivice kapka koja odaje duboko usađene oči, a to se postiže jednostavnim stavljanjem senke upravo na to mesto. Tamnija nijansa senke ide u tankoj liniji preko udubljenja gde počinje oko.

5. Izraženi gornji kapci

Ovde je potrebno "zakamuflirati" površinu kapaka kako bi se vizuelno činili manjima. Prema tome, ne može da se pogreši ako se tamnom senkom prekrije celi kapak, a pritom je najvažnije dobro da obrubite celu gornju ivicu.

6. Spušteni kapci

Žene sa spuštenim kapcima treba da se fokusiraju na predeo iznad gornje ivice kapka s obzirom na to da se njegova površina skoro i ne vidi. Najtamniji treba da je spoljašnja ivica oka uz trepavice, a blagim se senčanjem prelazi lagano preko gornje linije. Na taj način se stvara lažni rub kapka i oči deluju veće.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: lepota šminka