Da se dete oseća lepo u svom kutku: Detalji sobu čine posebnom

Da se dete oseća lepo u svom kutku: Detalji sobu čine posebnom

Autor: | 26/01/2016

0

Dečja sobe lako mogu da liče jedna na drugu, jer su nameštaj i oprema koji mogu da se kupe u našim salonima gotovo identični.

Da ne bi jedina razlika između sobe deteta i njegovih drugara bila samo u boji nameštaja i da bi se mališan se osećao posebnim - treba dečji prostor učiniti jedinstvenim. To se najjednostavnije i najjeftinije postiže ukrasima.

Roditelji umesto lustera najčešće zašrafe plafonjerku koja je praktičnija. Plafonjerku treba pametno iskoristiti. Na nju može da se zakači lep avion koje je napravilo dete, vile koje je napravila devojčica od vunice ili sunčev sistem.

Šareni zidovi nisu dovoljan ukras za dečju sobu. Izuzetan detalj bile bi životinje koje mogu da se naprave od novinskog papira i malo boje. Jedna od mogućnosti je glava zebre, lava, slona ili neke druge životinje koju dete voli. Ovakva egzotična glava doneće safari atmosferu.

Zavese su veoma važan detalj u dečjoj sobi, jer daju pečat čitavom prostoru. Ne moraju da budu šarene. Naprotiv, bele zavese biće dobra osnova da se na njih kače ukrasi koje su napravila deca, novogodišnji lampioni, uskršnja jaja ili slično. Međutim, važno je da zavese ne budu klasične, već sa lako pokretnim mehanizmom.

"Dosadni" ormani i fioke mogu se, takođe, lepo ukrasiti, bez lepljenja sličica. Ukoliko se na svakoj fioci nalazi drugačija ručka - kompletan orman će izgledati drugačije. Takođe, na vrata šifonjera mogu da se zalepe različiti dezeni tapeta.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: Deca dekor

Pročitajte još

Najnovije vesti