Oduzimaju dah: Najlepši "netaknuti" delovi Zemlje

Oduzimaju dah: Najlepši "netaknuti" delovi Zemlje

Autor: | 27/01/2016

0
Farska ostrva

Ako ste ikad hteli da pobegnet iz grada, razmislite o ovim predlozima. Prirodna lepota ovih mesta zapanjujuća je i neće vas ostaviti ravnodušnima…

Farska ostrva

Smešteni između Norveškog mora i severnog Atlantika, Farska ostrva nalaze se pod danskom upravom, a radi se o 18 ostrva koji fasciniraju svojom neverovatnom prirodom. Vremenom su stanovnici razvili svoj jezik i kulturu. Gradovi su čisti i šarmantni s kućama u bojama, koje dodatno ulepšavaju ostrvo.

Lisefjorden, Norveška

Lisefjorden, Norveška

Fjord je najslavniji po Preikestolenu, strmoj ravnoj litici koja gleda u ambis. Privlači hiljade posetilaca, koji dolaze da gledaju veličanstvene litice Norveške i koji uživaju u pogledima koji oduzimaju dah i okidaju impresivne fotografije. Kad dođete ovde pozvali bi vas na oprez, jer ne postoje nikakve ograde koje štite turiste, tako da jedan korak previše može da značiti oproštaj od života.

Azori, Portugal

Azori, Portugal

Ovaj arhipelag je jedna od autonomnih portugalskih regija, jer je udaljen od kopna čak 1360 kilometara! Vulkanski korieni ostrva napravili su neobičan pejzaž, a ovaj skup od devet ostrva mamac je za turiste zbog svoje brojne netaknute prirode, ali i brojnih atrakcija.

Bazaruto, Mozambik

Bazaruto, Mozambik

Danas je teško poverovati kako postoji mesto poput ovog – potpuno netaknuto, oblikovano vetrom i morem. Bazaruto sa svojim obalama na kojima dominira kristalno čisto more i peščane plaže dobar je odabir za svakog zaljubljenika u prirodu. More neprestano iznova oblikuje!

Aleutska ostrva

Aleutska ostrva

Ova ostrva su zaista vrlo neobično i posebno mesto na zemaljskoj kugli. 14 velikih i 55 malih vulkanskih ostrva smestili su se između Aljaske i Kamčatke, zauzevši površinu od 17666 km2. Na njima ima ukupno 57 vulkana, a trenutno su dom za oko 8 hiljada duša. Ovde trebaju da dođu svi željni istorije, jer u muzejima možete da vidite predmete stare i do 9 hiljada godina! Naravno, na raspolaganju su vam i brojne aktivnosti, poput planinarenja, vožnje kajakom, surfovanje…

Havaji

Havaji

Šta reći, a da već nije rečeno o Havajima? Ostrva vulkanskog porekla nude čudesne plaže, prirodne bazene, razne pešačke staze i mesto su s idealnom klimom cele godine. Svake godine privuku avanturiste koji obožavaju aktivan odmor u vidu surfovanja, planinarenja, jahanja ili ronjenja.

Himalaji

Himalaji

Najveći planinski lanac s najvišim vrhom sveta prostire se kroz nekoliko zemalja. Turisti obično posećuju Tibet, Kinu, Indiju i Nepal, pa se odatle zapute na razne planinarske ture. Putovanje obećava prekrasne vidike, samostane i malena, simpatična naselja uz put. Ovo je verovatno i najspiritualnije mesto na zemlji, pa ako vam se baš meditira…

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin