Nameštaj u kutiji: "Travelbox" za urbane nomade

Nameštaj u kutiji: "Travelbox" za urbane nomade

Autor: | 14/02/2016

0

Putovanje je samo po sebi jedinstveno iskustvo, ali ponekada vi jednostavno želite da se dobro odmorite tokom noći u svom krevetu umesto u tuđem.

Sada možete poneti svoj krevet sa sobom, zajedno sa stolicom, stolom, prostorom za odlaganje stvari i mestom za biciklu, i sve to lepo spakovano u kutiji koji teži manje nego prosečan odrastao čovek, i može biti prenošen u vašem vozilu, ili privatno transportovan na vašu sledeću lokaciju. Travelbox je kreacija austrijske dizajnerske firme Juust, težak je 60 kilograma i predstavlja komplet sve - u - jednom spakovanog nameštaja, smeštenog u neravnu aluminijumsku kutiju kreiranu za sve zahteve putovanja.

Sa svojim merama od dva metra u dužini, metar i dvadeset u širini i četdeset centimetara u dubini ovaj kredenac nije baš toliko kompaktan da bi mogao da se premešta okolo kao običan kofer. Dizajnerova vizija je bila da se stvori pratilac za jednu osobu koja često putuje, i ne poseduje ništa više osim osnovnih i najpotrebnijih stvari koje mogu biti lako transportovane sa jednog mesta na drugo uz pomoć kompanija za selidbe.

Kada otvorite ovu kutiju vi ćete u njoj pronaći uglađen i minimalistički sto u danskom stilu, platformu za krevet koja može biti oborena, duple madrace, jastuke, posteljine, stolicu i biciklu, što svakako pokriva sve osnovne potrebe urbanog nomada koji stiže na novu lokaciju. Sam kredenac se podiže i služi kao sobna pregrada sa ugrađenom šipkom za vešanje stvari i policama. Veoma je lako zamisliti ovakav sastav kako se pakuje za fakultet, i zajedno sa svojim vlasnikom prelazi u drugi grad, ili se sprema za selidbu iz jednog stana u drugi, koji se nalazi u istom gradu.

- Umesto da zavisite od konstantnog kupovanja novog nameštaja na svakoj od vaših destinacija, što predstavlja pristup koji je skup i veoma štetan po prirodnu okolinu, Travelbox kao svoj prioritet predstavlja kvalitet i mogućnosti koje pruža ponovnoj upotrebi. Tokom njegovog dugog života, Travelbox preuzima obeležja mnogih mesta na kojima je počivao i time postaje ključna komponenta avanturističkog putovanja.

Komentari (0)

Loading
, Foto:facebook/ Stefan Juust/promo hellomagazin
Tagovi: dekor

Pročitajte još

Najnovije vesti