Novak Đoković već dugo praktikuje ishranu bez glutena i ima specijalni meni koji mu omogućava višečasovno vežbanje i iscrpna takmičenja.
Njegova svakodnevna ishrana se sastoji od jaja, variva, orašastih plodova, svežeg mesa, ribe, pilećeg mesa, određenih mlečnih proizvoda, voća i povrća.
Žitarice i skrob, kao što su pirinač, kukurus, heljda i krompri, takođe su deo Noletove ishrane, ali izbegava da ih konzumira bez aditiva i konzervansa.
- Izgubio sam i kilograme, ali mi je ova ishrana pomogla i da moji pokreti postanu mnogo brži i određeniji, a ja se osećam zaista sjajno - rekao je Novak Đoković u intervjuu za italijansko izdanje časopisa GQ.
Doručak: kafa ili čaj, grejpfrut, đevrek bez glutena sa krem sirom, jaja pripremljena na koji god način želite, slanina.
Ručak: salata, hamburger na grilu, pomfrit, somun ili hleb, ali bez glutena, majonez, ledeni čaj ili kafa.
Užina: tanko isečen tvrdi sir ili kačkavalj.
Večera: salata, dresing sa uljem i sirćetom, losos pripremljen sa puterom i limunom, smeđi pirinač i povrće. Čokoladni kolačići bez glutena.
Pročitajte još
Prvomajski ručak po recepturi Jelene Đoković: Roštilja i ona, ali na poseban način
Prvomajski ručak Jelene Đoković
30/04/2024
Saznajte višeĐoković jede samo ovaj hleb: Pekar otkrio tačan recept, jedan neverovatni sastojak mu daje svu čar
Recept za hleb koji Đoković jede
29/04/2024
Saznajte višePoslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)