Romantično i egzotično utočište: Moderna pećinska kuća

Romantično i egzotično utočište: Moderna pećinska kuća

Autor: | 28/02/2016

0

Život u pećini nam je ostao zapisan negde duboko u genetskom kodu...

Danas se ovakav vid stanovanja odmah povezuje sa zastarelim načinom života, koji je izvan svake udobnosti i u potpunom mraku. Kuća Rockhouse Retreat koja se nalazi u engleskom gradu Vorčesterširu, može da pruži potpuno novo značenje i drugačiju konotaciju ovoj asocijaciji.

Urezana u peščani kamen, ova napuštena pećina stara sedamsto godina se nalazi u blizini šume Vir, u kojoj je svoje mesto pronašla prva britanska, luksuzna pećinska kuća. Njen vlasnik Angelo Mastropietro je mukotrpno rekonstruisao ovaj enterijer za stanovanje površine 65m2, kako bi ga pretvorio u romantično i veoma egzotično utočište.

Rockhouse se jako smisleno uklapa svojim modernim stilom i tehnologijama u svoje prirodno okruženje i njegov besprekoran spokoj. Enterijer ove kuće uključuje ojačanu tuš kabinu, savremenu kuhinju i podno grejanje u kupatilu i garderobi. Tu je takođe i spoljna terasa na kojoj se nalaze roštilj i kamin.

Pećina je smeštena u šumi, oko koje se prostire prirodno rastinje. Projekat restauracije ove kuće je koštao vlasnika čak 230,000 dolara, što je nemerljivo sa uživanjem koje pruža i opuštanjem u srcu prirode.

Moderna pećinska kuća vlasnicima pomaže da potpuno zaborave na sve probleme koje savremeno društvo sa sobom donosi...

Komentari (0)

Loading
, Foto:facebook/The Rockhouse Retreat hellomagazin
Tagovi: dekor

Pročitajte još

Najnovije vesti