Feng šui u spavaćoj sobi

Feng šui u spavaćoj sobi

Autor: | 01/03/2016

0

Dobar feng šui u spavaćoj sobi podstiče protok pozitivne energije i miran san. Soba u kojoj je feng šui dobar vas poziva da budete u njoj, da odmarate, daje vam energiju, smiruje i uzbuđuje istovremeno...

Kako biste napravili dobar feng šui u sobi možete usvojiti neki od ovih jednostavnih predloga.

1. Izbacite TV, kompjuter ili opremu za vežbanje iz sobe

Kada je neki od ovih predmeta u spavaćoj sobi, protok dobre feng šui energije se narušava. Oni sa sobom nose energiju posla, stresa i pošto odvlače pažnju loši su za odnos sa partnerom (sa kojim, naravno, delite sobu).

2. Otvarajte prozore često

Ili koristite pročišćivač vazduha kako bi vazduh u spavaćoj sobi bio svež i pun kiseonika.

Ne zanemarujte kvalitet vazduha u spavaćoj sobi. Ne možete imati dobar feng šui u sobi ukoliko u njoj ne možete da dišete. Biljke takođe nisu za dobru feng šui energiju, osim ako nije u pitanju baš velika soba, a biljke su u najudaljenijoj tački od kreveta. Eterična ulja takođe pomažu u pročišćivanju vazduha u sobi, ali samo ukoliko izaberete prava eterična ulja koja zapravo pomažu u ozdravljenju, od običnih mirisnih ulja koja su toksična.

3. Pratite glavna 3 feng šui načela za krevet

- Krevet bi trebalo da ima slobodan prilaz sa obe strane

- Najbolje bi bilo da imate dva stočića pored kreveta (po jedan sa obe strane)

- Izbegavajte da krevet bude direktno u liniji vrata

Krevet koji lepo izgleda je veoma važan za energiju u sobi. Dobar dušek, čvrsto uzglavlje, i kvalitetna posteljina od prirodnih materijala su veoma važni za harmoničnu feng šui energiju.

4. Koristite umirujuće boje kako biste izbalansirali spavaću sobu

Dekor u sobi treba da bude izbalansiran tako da dobra energija može da protiče. Najbolje boje za spavaću sobu su takozvane boje kože, a to su od blede bele do čokoladne braon. Izaberite neku od nijansi boja kože, koja se najbolje uklapa u dekor spavaće sobe.

5. Mudro birajte umetnost za spavaću sobu jer slike nose moćnu energiju

Kada su slike za spavaću sobu u pitanju najbolje su one na kojima je naslikano ono što želite da vidite u svom životu, slike koje nose potkrepljujuću, pozitivnu energiju. Osim ukoliko ne volite da budete tužni i usamljeni nemojte kačiti takve slike u sobi. Najbolje su slike sa motivima gde se prikazuju lepe emocije, kao što je na primer ljubav, ili srećne veze, lečenje tela, intimnost...

6. Koristite prigušena svetla u sobi kako biste podesili odgovarajuću energiju

Dobro i prikladno osvetljenje je veoma važno, pošto je svetlost najveći izvor i najjača manifestacija energije. Sveće su najbolje za dobar feng šui u sobi, jer ne samo da pročišćavaju energiju nego prave atmosferu intimnosti, topline i izlečenja. Kada kupujete sveće, uverite se da su bez toksina.

7. Na spavaćoj sobi neka sva vrata budu zatvorena, pa makar i od ormara ili kupatila

Ukoliko su sva vrata zatvorena, energija može bolje da protiče kroz sobu i ojača vaše zdravlje, ali i zdrav odnos sa partnerom. Ako održavate ormar sređenim, organizovanim i čistim, može pomoći da se osećate ugodno i smireno u svojoj sobi. Postarajte se da prozori i vrata nisu otvoreni kada spavate, i da energija nema kuda da "beži", već protiče kroz sobu i tako vas hrani i ojačava.

Svako ima svoju zamisao savršene sobe, ali svima je cilj da soba bude idealno mesto za zadovoljstvo i san. U sobi sa dobrom feng šui energijom, svaki komad nameštaja odavaće energiju ljubavi, zdravlja i opuštanja.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock/printscreen hellomagazin
Tagovi: dekor feng šui