Pravila uređenja stana koja su stvorena da se krše

Pravila uređenja stana koja su stvorena da se krše

Autor: | 09/03/2016

0

Osnovna pravila u uređenju doma lako ćete saznati i ako im dodate funkcionalnost, pazite na mere prilikom odabira nameštaja i popunite prostor ličnim detaljima, neće vam puno trebati da stvorite ugodno okruženje. Ali ako želite malo da podignete lestvicu, neke namerne greške zapravo su dobrodošle.

Finansijske prilike retko kome pružaju mogućnost da odjednom urede dom od početka do kraja, a s vremena na vreme lakše ćemo nešto dodati ili osvežiti prostor i biti zadovoljniji do nekih boljih prilika.

Ako imate većinu potrebnih stvari, ali jasno vidite da nešto nedostaje, hrabro se upustite u igru uređenja i prihvatite poželjne greške. Pravila koja smete da kršite prilikom uređenja otkrili su dizajneri za Popsugar.

Zamenite deo nameštaja

Stolice u trpezariji su vam dosadile, ali otkud novca za set od šest komada? Da, to je već velik iznos, ali možete da zamenite samo dve stolice i dobijete svež, eklektičan stil.

Drugačije umetnine

Uz malo mašte možete da složite i sami zgodne umetnine. Vrlo efektno izgledaće i tapiserija jer će podići prostor i dati mu originalnost.

A photo posted by ?CARISSA? (@bless_this_nest) on Feb 27, 2016 at 6:19pm PST

Print na zidu

Ako volite jednostavne stilove uređenja, nemojte zaboraviti da prostor lako može da izgleda jednolično. Hrabro odaberite grafički print za jedan zid u prostoriji umesto klasične boje ili tapeta. Također, fototapeta može odlično izgledati i dati lijep kontrast u prostoriji.

Kupatilo

Uređenje kupatila može da bude dosta skupo jer tražite kvalitetnu opremu koja će trajati godinama. Ako budžet ne dozvoljava veće promene, odaberite nekoliko stvari, ali neka onda budu otkačene i upečatljive. To mogu biti neobične police, rasveta ili jako trendi slavina na lavabou.

Za uštedu prostora

Klizna vrata sve se češće upotrebljavaju u domovima jer štede prostor, a ako baš želite da imate statement komad, neka budu na gvozdenim okvirima, u boji i sa starinskim duhom. Klasična vrata mogu da daju dramatičnost prostoru ako ih obojite. Ako imate neutralnu prostoriju u svetlim tonovima, vrata neka budu sjajna i u crnoj boji.

A photo posted by Mark Livingston (@rebarn) on Feb 3, 2016 at 3:34pm PST

Mešajte dezena

Jastuci, prekrivač i posteljina ne moraju da budu istih dezena, materijala i boja. Na kožnoj fotelji možete da imate i po tri različita printa na jastucima. Niste li sigurni kako da počnete, odaberite materijale iste ili slične boje, a print i dezeni na njima neka budu drugačiji.

Starinski komadi nameštaja

Bilo da ste nasledili ili kupili dobar komad starog nameštaja, neka vas ne brine to kako će se uklopiti u moderno namešten dom. Svakako ga uredite ako je potrebno i već će naći mesto i namenu. Stolčić primjerice može biti polica za knjige, cvijeće, pomoć u kupaonici, spavaćoj sobi, kuhinji…

A photo posted by Homizer (@homizerr) on Mar 8, 2016 at 4:12am PST

Plafon

Pravilo o belom plafonu samo je dobra stara navika, nikakvo pravilo. Prostorije s visokim plafonom podnose sve boje, posebno one tamnije ili razne dezene, a ako treba vizualno da povećate prostor, onda to svakako treba da budu svetlije nijanse.

Komentari (0)

Loading
, Foto:instagram/Brooke Ulrich hellomagazin
Tagovi: dekor