Doneće iznenađujuće rezultate: Čudni saveti za zdravu baštu

Doneće iznenađujuće rezultate: Čudni saveti za zdravu baštu

Autor: | 18/03/2016

0

U potrazi za poboljšanjem izgleda vaše bašte, možda ste naišli na mnoge efikasne savete koji su stalno govorili stručnjaci iz ove oblasti. Ali, zanimljivo je znati da postoje mnogi čudni saveti za vrt koji vam mogu doneti iznenađujuće rezultate.

Tradicionalne i prirodne metode koriste mnogi. Ali, da bi otkrili neke čudne savete za vrt, možda će biti potrebno malo pokušaja i grešaka ili možda dobijete neke instant ideje slučajno.

Kada čujete neke od čudnih saveta, možda će vam zvučati ludo, ali ove ideje su oprobane i testirane i mogu biti korisne za vas.

Ljuska jaja

Ljuska jaja je bogata kalcijumom. Suva ljuska od jaja je odlična vrsta prirodnog đubriva za vaš vrt. Ne bacajte ljuske u kantu za smeće. Samo ih slomite i bacite ih u zemlju. Možete ih staviti u svaku saksiju i ove ljuske će biti savršena podloga za vaše seme.

Gorka so

Gorka so sadrži veliku količinu magnezijuma i sulfata. Biljkama su potrebne ove hranjive materije da se obogate, a paradajz i paprika odlično reaguju na gorku so. Dobro je dodati jednu supenu kašiku gorke soli u zemlju pre sadnje.

Koristite pelene

Da li ste ikada razmišljali da koriste pampers pelene za bolji rast biljke? Ova ideja zvuči prilično ludo, ali vredi pokušati. Iscepajte gornji sloj pelene, izvadite gel i potopite ga u vodu. Možete mešati ovaj gel sa zemljom i možete da ga koriste za rast biljaka. Ali, izbegavajte ovaj gel za uzgoj jestivih biljaka.

Viljuške za kućne ljubimce

Vaši kućni ljubimci mogu vam pokvariti vrt hodanjem ili prolaskom kroz vrt. Ne brinite, tu je dobra ideja! Samo stavite plastične viljuške u tlo. Probajte ovaj jednostavan čudan trik i videćete da se vaši ljubimci klone vašeg dragog vrta.

Mleko u prahu

Ovaj trik izgleda najuvrnutije! Ali, mnogi kažu da odlično utiče na paradajz. Dodavanjem mleka u prahu u zemljište, možete proizvesti sladak i sočan paradajz. Probajte i dobićete dobre ukusne plodove paradajza.

Slatki krastavci

Ako želite da krastavci bude lepši zasadite pored njih suncokret. Stabljike suncokreta će takođe pomoći krastavcu da se penje. Ovo je jedan od efikasnih baštenskih saveta.

Prokuvana voda

Prokuvana voda ima veliku količinu hranljivih materija. Ona može da bude dobro đubrivo. Samo prokuvajte vodu i ostavite je da se ohladi. Ovo je najbolja opcija za zdrav vrt.

Isprobajte ove čudne savete i uživajte u svom hobiju.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: dekor

Najnovije vesti