Lusteri su opet u modi

Lusteri su opet u modi

Autor: | 23/03/2016

0

Pre nekoliko sezona, lusteri su "proterani" iz kuća i zamenjeni minimalističkim, ugradnim svetiljkama i lampama, zaduženim za romantičnu atmosferu. Ali, njegovo veličanstvo luster sada se vratio na velika vrata. Izbor je ogroman, od kristalnih preko modernih do elegantnih.

Najpraktičniji su modeli sa fiksnim svetiljkama, koje jedino mogu da stvore problem ako jednog dana poželite da promenite enterijer i shvatite da se ne uklapaju u ono što ste zamislili. Zato pri izboru lustera budite oprezni, jer oni mogu potpuno da promene izgled prostorije, da učine da zablista ili da je naruže. Pre estetike, razmišljajte o kvalitetu svetla i ne voditi se onim "veće je bolje". Kada shvatite koliko sijalica i kakvo svetlo želite u ambijentu, obratite pažnju na enterijer da luster ne bi odskakao.

Moderni su modeli čistih, svedenih linija, koji odlično izgledaju u XXL veličini. Ako više volite komadne, sa mnogo detalja, dekorateri savetuju da je bolje da budu manji jer se tako uklapaju u svaki stil, naročito tradicionalni. Kada razmišljate o veličini lustera, trebalo bi da uzmete u obzir visinu plafona, raspored nameštaja i naravno veličinu prostorije. U dnevnoj sobi, kao najprometnijoj u domu, okačite ga u centralni deo, najbolje iznad stočića za kafu. U trpezariji bi prečnik lustera trebalo da odgovora polovini ili trećini širine stola, a postavite ga 80 cm iznad stola. Za sjajan prvi utisak, obavezno ga okačite u hodniku, a dozu glamura dobićete ako izaberete zanimljiv model i za kupatilo.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: dekor

Najnovije vesti