Bez razlivanja: Kako da sjaj ostane na mestu?

Bez razlivanja: Kako da sjaj ostane na mestu?

Autor: | 24/03/2016

0

Sjaj za usne doživljava svoj veliki povratak. Nakon što smo nekoliko sezona uživali u popularnosti mat efekta na usnama, sjajne usne opet dolaze u modu.

Sve više kozmetičkih kuća izbacuje nova sjajeve, a ako ste ih i vi zanemarili poslednjih nekoliko sezona, vreme je da im opet date šansu. S obzirom na to da su sjajevi drugačije teksture od ruževa, imaju i drugačija pravila nanošenja. Najveće mane koje žene navode za sjajeve je njihova nepostojanost, razmazivanje i razlivanje u borice oko usana.

Postoji nekoliko trikova kojima će sjaj ostati na mestu. Kako bi imao savršen oblik i čiste ivice, sjaj bi bilo najbolje naneti preciznom četkicom za nanošenje karmina umesto sunđerastim ili plastičnim aplikatorima koji dolaze uz njih.

Glavno pravilo nanošenja sjaja je da ga ne smete naneti do same ivice usana. Precizno ga nanesite četkicom jedan milimetar dalje od ivice. Morate da mu date malo prostora jer će se s vremenom raširiti i otići će tačno do ivice usana. Nakon što ste naneli jedan sloj, ostavite da se nekoliko minuta osuši i zatim lagano stavite drugi sloj, takođe ne do same ivice usana. Ovakvim trikom sjaj će biti postojaniji i spriječićete razlivanje izvan ivice usana.

Sada kada znate sve trikove za pravilno nanošenje sjaja, odaberite iz velike palete boja i predivnih mirisa koji se nude i vaše usne će doslovno zablistati ovog proleća.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: lepota šminka

Najnovije vesti