Beli luk daje ovom pireu fenomenalnu aromu.
Sastojci:
8 krompira srednje veličine
glavica belog luka (oljušteni čenovi)
kašika + jedna kašičica soli
1/2 šolja mleka
100 g putera
Priprema:
1. Krompir oljuštite i isecite na četiri dela uzdužno, pa sve delove prepolovite. U dublju posudu stavite isečen krompir i beli luk, pa prelijte vodom, oko 8 čaša, tako da voda prekrije krompire za oko 2 cm. Dodajte i kašiku soli.
3. Procedite krompir i beli luk pa ih vratite u posudu u kojoj su se kuvali. Zagrevajte ih na srednjoj temperaturi oko minut-dva, dok se ne prosuše, pa ih sklonite sa ringle.
4. U manjoj šerpici prokuvajte mleko i njime prelijte krompipre. Dodajte puter i kašičicu soli. Gnječite krompir dok ne dobijete kremast pire.
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)